Guns n' Roses drummer teleurgesteld in muziekbusiness
Artist news 28-02-2004 13:24
Voormalig Guns n' Roses-drummer Steven Adler is zwaar teleurgesteld in de muziekbusiness. Samen met zijn huidige band Adler's Appetite (die eerder door het leven ging als Suki Jones) heeft Steven een tour het Every Mother's Nightmare moeten afbreken omdat de tourpromotor zijn afspraken niet nakwam. Bovendien wordt er binnenkort nummers waarop Adler te horen is, uitgebracht zonder dat hij hiervoor toestemming heeft gegeven.De tourpromotor liet zijn contractuele verplichting na om de busmaatschappij te betalen die beide bands zou vervoeren. Hierdoor weigerde de buschauffeur nog verder te rijden. Zonder vervoer lukte het Adler's Appetite en Every Mother's Nightmare niet om met alle apperatuur op tijd bij de volgende locatie aan te komen. Uiteindelijk besloten de gedesillusioneerde muzikanten daarom maar naar huis terug te keren.

Hoewel Steven Adler dankzij zijn tijd met Guns n' Roses geen groentje is en ook de overige muzikanten van zijn band de nodige ervaring hebben bij onder andere Ratt, Love/Hate, Slash's Snakepit, Faster Pussycat en Vince Neil, zijn alle bandleden toch onaangenaam verrast door de loop der gebeurtenissen. Op Blabbermouth doet zanger Jizzy Pearl het hele verhaal uit de doeken.

Daar komt bij dat platenlabel Geffen in maart een "Greatest Hits" CD wil uitbrengen van Guns n' Roses, met daarop geremasterde versies van klassieke GNR-nummers als "Welcome to the Jungle", "Sweet Child O' Mine", "Patience", "Paradise City" en een cover van het Rolling Stones-nummer "Sympathy for the Devil".

In eerste instantie lijkt dat alleen maar leuk voor Steven Adler, ware het niet dat de band helemaal geen toestemming heeft gegeven voor het uitbrengen. De muzikanten van Guns n' Roses overwegen daarom een rechtszaak tegen Geffen Records aan te spannen.

Adler vindt drummen in een rockband nog steeds erg leuk, maar hij is alle 'business sharks' die in de muziek hun geld proberen te verdienen wel even zat.

drummer links