Release van de Week: Dool - Visions Of Summerland

Release van de Week: Dool - Visions Of Summerland

Vandaag verschenen: 24 november 2023

Twee dagen voor kerst had Dool vorig jaar een bijzonder optreden in de monumentale Arminiuskerk in hun thuisstad Rotterdam. Het optreden is opgenomen en verschijnt vandaag onder de titel 'Visions Of S.....meer »»

Release van de Week: Angra - Cycles of Pain

Vandaag verschenen: 3 november 2023

Kwaliteit is altijd gegarandeerd als Angra een album uitbrengt. De mix van virtuoos spel, herkenbare melodieën en sterke songs is echter lang niet zo sterk geweest als de Braziliaanse progressieve po.....meer »»

Nieuwe editie Mentos Grote Prijs van Nederland gaat van start! Schrijf je nu in.

Kans op € 10.000 en een optreden in TivoliVredenburg

Na een succesvolle en vernieuwde editie in 2022-2023 is de oudste onafhankelijke muziekcompetitie voor livetalent weer klaar om een nieuwe generatie muzikale talenten te ondersteunen bij hun reis naar.....meer »»

In Memoriam Aaron Spears

Passie, inspiratie en chops

Gisteren, maandag 30 oktober 2023, is Aaron Spears onverwachts overleden. De Amerikaanse drummer was zeer geliefd, als muzikant én als mens; hij was zo iemand die elke ruimte vulde met pure menselijk.....meer »»

Release van de week: Feiertag - Roots

Vandaag verschenen: 20 oktober 2023

Release van de Week is het nieuwe studioalbum van een drummer die zich omschoolde tot producer-dj en daarbij stiekem ook nog wel gewoon bleef drummen. Hybride noem je dat dan, en op ons eigen event Hy.....meer »»

Han Bennink krijgt Edison Oeuvreprijs 2023

‘Bennink benadert muziek nog altijd met kinderlijk enthousiasme’

Jazzdrummer Han Bennink ontving op maandag 9 oktober de Edison Oeuvreprijs 2023 in de categorie Jazz. Het  81-jarige drum-icoon werd door de jury geëerd om zijn ‘unieke speelwijze in combinatie me.....meer »»

Herfstfest 2023 - Antwerpen en Den Haag grooven op hun grondvesten

Inclusief de uitreiking van de Slagwerkkrant Poll Awards

Herfstfest vierde dit jaar het hele weekend van 7 en 8 oktober 2023 drumfeest in Nederland én in België: zaterdag 7 oktober in Kafka Zappa, Antwerpen en zondag 8 oktober in Het Paard Den Haag. En ee.....meer »»

Art Cruz over zijn Ludwig Classic Oak drums en meer

Download de Slagwerkkrant review van de Classic Oak drums

We spraken 1 oktober 2023 met Art Cruz op de UK Drum Show. Natuurlijk vertelde hij alles over zijn historie, over de gig met Lamb of God, maar ook over de Ludwig drums die hij bespeelt: de Classic Oak.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken