Drumfestival Herfstfest 2018 met waanzinnig programma!

Zondag 14 oktober, Paard, Den Haag

Events 05-10-2018 09:10

Koen Herfst organiseert voor de vierde keer zijn drumfestival Herfstfest. Dit jaar is het programma extra spannend met tal van vernieuwende progressieve drummers op het affiche, uit Nederland, Frankrijk, de UK en de VS! Slagwerkkrant is partner van dit prachtige festival in drie zalen van het Paard in Den Haag.
Lees hier alles over het programma; inclusief blokkenschema!

Aaron Spears is een van ’s werelds topdrummers van dit moment. Hij is dan ook de top of the bill op deze editie van Herfstfest, maar in de rest van het programma is nog heel veel meer te beleven. Want deze line-up is bepaald niet mis: naast Aaron Spears gaan we zien Makaya McCraven, Nate Wood, Camille Bigeault, Ton  Dijkman, Cesar Zuiderwijk met zijn Drum Demons, Niek de Bruijn, Richard Moelker & Richard Heijerman, Sharon Harman, en last but not least Koen Herfst zelf. Lees het allemaal na op deze pagina’s!

Klik hier voor tickets voor drumfestival Herfstfest.
€ 17,50 incl. servicekosten
Zondag 14 oktober, 12.30 uur, Paard, Den Haag

Blokkenschema! 

 

Het volledige programma: 

AARON SPEARS (VS)
Dankzij zijn verbluffende skills en groove werkt hij samen met wereldsterren als Usher en Arianne Grande en speelde hij met James Brown (!) op de Grammy Awards, een jaar voor Brown’s overlijden. Spears, begonnen als gospeldrummer, is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke drummers van de afgelopen jaren. Zie het interview in Slagwerkkrant 205, mei-juni 2018.   MAKAYA MCCRAVEN (VS)
Hij is een van die drummers die grenzen verlegt, meester van de tegendraadse grooves. Als je hem ziet spelen geloof je niet dat wat hij speelt kan grooven. Toch doet het dat als een gek!  
Makaya McCraven wordt alom gezien en geprezen als de revolutionaire leider van de nieuwe Chicago avant-garde, waarin hij op een vernieuwende wijze electronica, hip-hop en jazz samenbrengt.
Lees het interview in Slagwerkkrant 201, sept-okt 2018, of bekijk het video-interiew waar hij ons zijn groove van de track New Untitled uitlegt: 
NATE WOOD (VS)
Drums, bas, en toetsen gespeeld door één persoon? Dat is precies wat de Amerikaan Nate Wood doet met zijn soloproject ‘fOUR’. Zijn video’s werden massaal gedeeld op Facebook, waardoor de multi-instrumentalist wereldberoemd werd. Furore maakte hij ook al in de spraakmakende en Grammy-genomineerde band Kneebody.
Lees ook het interview met hem in Slagwerkkrant 201, sept-okt 2018.CAMILLE BIGEAULT (FR)
Slechts 27 jaar is ze, maar de Franse drumster Camille Bigeault is een virtuoos in het spelen van polyritmes, waarbij elke ledemaat een ander ritme speelt. Koen Herfst leerde haar kennen tijdens een tour door de drumvellenfabriek van REMO in Los Angeles en besloot direct dat het Nederlandse publiek haar onnavolgbare spel moest leren kennen. Check haar video’s op Youtube!TON DIJKMAN
Iedere Nederlander heeft zijn beroemde fills en heerlijke grooves voorbij horen komen op de vele hits van Marco Borsato. Ton Dijkman is al jaren lang een van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland. Zijn grote liefde is soulmuziek, maar door zijn veelzijdigheid werkt en heeft hij gewerkt met vele uiteenlopende artiesten. 


SHARON HARMAN
Sharon Harman is drumster, songwriter, zangeres en producer, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Met haar excentrieke uitstraling en waanzinnige energie is ze een opvallende verschijning achter de drumkit! We zagen Sharon Harman op Eurosoninc Noorderslag geweldig spelen bij rapper Cartiez: met een open groove timet ze haar hippe beats lekker achterop de tel, met de bassdrum iets naar voren, de snaredrum iets naar achter!NIEK DE BRUIJN
Hij is een van Nederlands beste jazzdrummers, speelt met een groot aantal formaties, waaronder Identikit, Roby Lakatos/Bireli Lagrene, Kim Hoorweg, Bart Wirtz, en The Houdini's. Waanzinnig subtiel, technisch én groovend!


RICHARD MOELKER & RICHARD HEIJERMAN
Richard Moelker en Richard Heijerman, beide bekend van diverse bekende Nederlandse acts en beide docent op Drumschool Cleuver, doen speciaal voor Herfstfest een drumduet, gebaseerd op Afrikaanse ritmes.


DRUM DEMONS
Drum Demons is de gloednieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst, samen met andere Nederlandse topdrummers. De eerste twee singles Suguda en Batida zijn inmiddels een feit en zullen op 9 september samen met 2000 drummers gespeeld worden op het strand van Scheveningen. Tijdens Herfstfest kun je er donder op zeggen dat er een paar Drum Demons langs komen!KOEN HERFST
De organisator en naamgever van van Herfstfest wordt al jaren lang door lezers van Slagwerkkrant tot metaldrummer van het jaar gekozen. Maar hij is bepaald van meer markten thuis. Dat zal jij ook op Herfstfest laten zien, want daar gaat hij zelf ook spelen: hij geeft onder meer een voorproefje van zijn aankomende tweede soloalbum.PLACE TO BE!
Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, snelheidswedstrijden, give-aways en heus ‘drumfood’. Beatsalad anyone? ;-)

Klik hier voor tickets voor drumfestival Herfstfest.
€ 17,50 incl. servicekosten
Zondag 14 oktober, 12.30 uur, Paard, Den Haag

Kaz Rodriguez stond oorspronkelijk ook op het programma maar werd opeens geroepen om een wereldtour te doen met Josh Groban. Hier zijn bericht aan de Herfstfest-gangers: 
Aaron Spears

Sharon Harman

Nate Wood

Drum Demons

Kaz Rodriguez

Camille Bigeault

 

Makaya McCraven


Ton Dijkman

Richard Heijerman & Richard Moelker

Koen Herfst

 

Niek de Bruijn

Klik hier voor tickets voor drumfestival Herfstfest.
€ 17,50 incl. servicekosten
Zondag 14 oktober, 12.30 uur, Paard, Den Haag
 

 

 

zoeken
zoeken