Herfstfest zo 14 okt met Aaron Spears e.v.a.
Eerste namen bekend van dit jaarlijkse drumfestival in Den Haag
Events 03-07-2018 09:07
Koen Herfst organiseert voor alweer de 4de keer zijn slagwerkfestival Herfstfest. De eerste namen heeft hij bekendgemaakt, en dat zijn bepaald niet de minsten: Aaron Spears (zie Slagwerkkrant 205, mei-juni 2018), Nate Wood (zie Slagwerkkrant 201, sept-okt 2017) en Camille Bigeault.
Slagwerkkrant is opnieuw partner van dit prachtige project in het Paard in Den Haag.

De populaire Amerikaanse drummer AARON SPEARS, die onder andere met wereldsterren USHER en ARIANE GRANDE speelt, verzorgt op zondag 14 oktober een clinic op drumfestival HERFSTFEST in Paard. Ook drummers NATE WOOD (USA) en CAMILLE BIGEAULT (FR) schitteren op de vierde editie van dit unieke slagwerkspektakel. Meer namen van de line-up worden binnenkort bekend gemaakt.

Tickets € 15,- (excl servicekosten). Klik hier

AARON SPEARS (USA)
Een van de grote namen uit de Amerikaanse drumscene is Aaron Spears. Dankzij zijn verbluffende skills en groove werkte hij samen met wereldsterren als Usher en Arianne Grande en speelde hij met James Brown (!) op de Grammy Awards, een jaar voor Brown’s overlijden. Spears, begonnen als gospeldrummer, is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke drummers van de afgelopen jaren. “Ik weet zeker dat hij onze bezoekers enorm inspireert,” aldus organisator Koen Herfst.

Bekijk deze - inmiddels legendarische- video waarop Aaron Spears ‘Caught up’ van Usher speelt:

 

NATE WOOD (USA)
Drums, bas, en toetsen gespeeld door één persoon? Dat is precies wat de Amerikaan Nate Wood doet met zijn soloproject ‘fOUR’. Zijn video’s werden massaal gedeeld op Facebook, waardoor de multi-instrumentalist wereldberoemd werd. Furore maakte hij ook al in de spraakmakende en Grammy genomineerde jazzgroep Kneebody.

 

CAMILLE BIGEAULT (FR)
Slechts 27 jaar is ze, maar de Franse drumster Camille Bigeault is een virtuoos in het spelen van zogenaamde ‘polyritmes’, waarbij elke ledemaat een ander ritme speelt. Organisator en drummer Koen Herfst leerde haar kennen tijdens een tour door de drumvellenfabriek van REMO in Los Angeles en besloot direct dat het Nederlandse publiek haar onnavolgbare spel moest leren kennen. 

 

HERFSTFEST – THE PLACE TO BE
HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, jams en ‘shed sessions’ in het café, snelheidswedstrijden, give-aways en ‘drumfood’.

zondag 14 oktober
Paard Prinsegracht 12
Tickets € 15,- (excl servicekosten). Klik hier.

Voor het Facebookevent, klik hier