Matt Halpern bij Drumland woensdag 14 september
Clinic op Slagwerkkrant Podium
Events 31-08-2016 12:09
Op woensdag 14 september komt Matt Halpern, drummer van Periphery en voorheen Animals As Leaders, je verbazen met complexe ritmes, adembenemende fills en waanzinnige grooves. Ook richtte hij de website Bandhappy op, waar drummers online les kunnen krijgen van bekende drummers.

Periphery en ex-Animals As Leaders drummer Matt Halpern komt voor een exclusieve clinic naar het Slagwerkkrant Podium van Drumland!

Matt Halpern begon met drummer toen hij slechts 3 jaar oud was. Door middel van privélessen kreeg hij een verregaande kennis van alle muziekgenres. Op jonge leeftijd speelde hij wekelijks in het hele noordoosten van de VS. Na zijn opleiding tourde hij met vele bands en kwam uiteindelijk terecht bij Animals As Leaders.

Na een aantal jaar in deze band gespeeld te hebben kreeg hij de kans om bij Periphery te spelen en is met hen de hele wereld over gegaan.

In de recensie van het nieuwe album van Periphery 'III: Select Difficulty' in Slagwerkkrant 195, sept-okt 2016, schrijft Wouter Dielesen: 'Het creatieve en muzikale vermogen van Matt Halpern kent geen grenzen. De drummer uit Baltimore mag zijn muzieklesplatform BandHappy eind 2014 misschien hebben stopgezet, sinds kort maakt hij naam met zijn eigen samplebibliotheek van drumsoftware GetGood Drums. Verder doceert hij, geeft clinics en zit ook met Periphery niet stil. (...) Ondersteund door een knisperend, punchy en fenomenaal vol drumgeluid geeft hij elke passage kleur. Dat doet hij met grote gebaren, maar ook met kleine accenten, ritmische details en snarespel vol ghostnotes. (...) Halpern speelt soepel en met ontzettend veel gemak en zijn voetenwerk en onafhankelijkheid maken grote indruk. Hij beschikt over een unieke kracht om de grootste drumcomplexiteit eenvoudig te laten klinken. Met recht een van de meest bejubelde (metal)drummers van de afgelopen jaren.' 

 

Reserveren:

Reserveren doe je hier. Je wordt dan naar de website van Eventix geleidt, waar de kaartjes gekocht kunnen worden.

Tickets in de voorverkoop € 10,-, aan de deur € 12.50

September: 14, Slagwerkkrant Podium, Drumland, Lijnden