Adams International Percussion Festival - 30-31 okt & 1 nov
Met René Creemers, Dominique Vleeshouwers, Ji Hye Jung, Nick Woud, Peter Sadlo e.v.a.
Events 10-10-2015 16:11
Met dit grootse driedaagse festival op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2015, bij Adams Musical Instruments in Ittervoort, wordt voor het eerst het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld ingeluid. Op het festival kun je bij een twintigtal topdocenten workshops en masterclasses volgen in marimba, vibrafoon, concertslagwerk, pauken, Basler trommeln, drumset en meer.
Op zaterdag 31 oktober verzorgt René Creemers een drumclinic op dit festival rondom het thema 'Who is the sound engineer?? YOU are the sound engineer!!!'

Er zijn tal van clinics en concerten op dit grootse Adams International Percussion Festival. Maar liefst tien zalen en ruimtes bij Adams zullen tegelijk in gebruik zijn.

Blokkenschema
Download het blokkenschema voor de drie dagen door op het pdf-icoon in de linkerkolom te klikken.

Highlights
Opvallende namen in het gezelschap zijn Tromp-winnaar 2014 Dominique Vleeshouwers, die rond diverse thema’s workshops geeft en concerteert met de Koreaanse percussioniste Ji Hye Jung. René Creemers doet op zaterdagmiddag een clinic rond het thema ‘sound’. Het galaconcert op zaterdagavond wordt gegeven door het Wave Quartet + Peter Sadlo & Friends.

René Creemers clinic 
Op zaterdag 31 oktober om 15.30 verzorgt René Creemers een drumclinic op dit festival in Room J - op het Slagwerkkrant Podium - rondom het thema 'Who is the sound engineer?? YOU are the sound engineer!!!' 
Onderwerpen die aan bod komen:

Basics: Sitting, Grip, Motion, Strokes
Sound: Accoustic, Listening, Tone, Balance, Dynamics.
Timing: Tempo, Inner Clock, Grooveplaying, LH / LF / RF-Coördination
Phrasing: Long/Short, Playing sentences and articulation
Projection: Sending

René Creemers zit inmiddels 50 jaar in het vak. Hij was drummer van Blowbeat, waarmee hij tussen 1983 en 1991 vele optredens deed in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Vanaf 2000 vormt hij samen met Wim de Vries het drumduo Drumbassadors, waarmee talloze concerten, clinics en masterclasses over de hele wereld worden gespeeld. Tussen 1992 en 2012 kiezen de lezers van de Slagwerkkrant René 10 keer tot beste Fusiondrummer van de BeNeLux. Als gastdocent heeft hij wereldwijd tientallen workshops en masterclasses verzorgd. René is sinds 1988 als drumdocent verbonden aan het Arnhems Conservatorium en sinds 1999 ook aan de Tilburgse Rockacademie. Vanaf november 2015 gaat hij zes maanden lang elke maand een drumvideo posten op Youtube, Facebook en Vimeo. Deze videopresentaties met drumsolo’s en korte interviews luiden een bijzonder jaar in, waarin Creemers viert dat hij 50 jaar in het vak zit en 25 jaar endorser is voor Sonor drums en Zildjian bekkens. Ook komt er een nieuw album uit van eigen formatie Any Vegetables. 

Je kan je inschrijven voor de clinic van René Creemers (€ 10,-). Klik hier

Programma vrijdag 30 oktober
Het Adams International Percussion festival gaat vrijdag 30 oktober om 9.00 uur van start met een warm-up, waarna je kan kiezen uit zes verschillende onderdelen om aan mee te doen in het ochtendprogramma (o.a. Niek Klein-Jan, Dominique Vleeshouwers, Nick Woud, Ji Hye Jung, Andrew Wiering) 

Het middagprogramma biedt tien verschillende mogelijkheden tussen half twee en drie en tussen half vier en vijf (o.a. Jean-Baptiste Leclère, Raymond Curfs, Niek Klein-Jan, Dominique Vleeshouwers (foto), Nick Woud, Carlo Habets)  

Om 19.00 uur begint het avondconcert. Speciaal voor het Adams International Percussion Festival hebben Ji Hye Jung en Dominique Vleeshouwers de handen in elkaar geslagen. Deze jonge muzikanten gelden als een van de meest getalenteerde slagwerkers van het huidige tijdperk. Zowel Ji Hye als Domininique zijn prijsdragers van internationaal hoog aangeschreven competities.

Programma zaterdag 31 oktober 
Warmup om 9 uur en daarna in twee ochtendsessies van half tien tot 11 en van half twaalf tot één uur privélessen, masterclasses en workshops (o.a. Edith Habrakken, Drum Section Royal Marine Band, Helga Henckes, Percussion Section Philharmonie Zuidnederland, Ji Hye Jung, Dominique Vleeshouwers)

In het middagprogramma treden maar liefst dertien docenten aan waaruit je kan kiezen in twee sessies (o.a. René Creemers, Peter Sadlo, Mariano Steimberg, Bogdan Bacanu, Vincent Houdijk, Ramon Lormans, Mark Braafhart)

Het avondconcert om 20.00 uur is een dubbel van het Wave Quartet en Peter Sadlo & Friends. 
Het Wave Quartet speelt Latijns-Amerikaanse meesterwerken en hippe Mexicaanse songs. Dit gezelschap, opgebouwd rondom marimbaster Bogdan Bacanu, maakt marimbamuziek sexy. Het drietal naast Bacanu werd door hemzelf opgeleid. Ondanks hun verschillende afkomst en achtergronden is na één noot duidelijk dat de drie heren en een vrouw elkaar aanvoelen als geen ander. 
Peter Sadlo & Friends speelt hun programma 'Bach, Rhythm & More…'. Peter Sadlo staat al decennia lang voor pure kwaliteit en top entertainment. Hij kon het zich permitteren om een van de beste orkesten ter wereld de rug toe te keren, omdat hij als soloslagwerker meer succes had. Ook hij verzamelde zijn beste studenten om zich heen en richtte een ensemble op. Met catchy arrangementen transformeren ze muziek van Bach naar een wervelende show, met respect voor de originele muziek. Je schuift vanzelf naar het puntje van je stoel bij het zien en horen van deze gasten.

Programma zondag 1 november 2015
Warmup om 10.00 uur gevolgd door één ochtendsessie (o.a. Christoph Sitezen, Bogdan Bacanu, Albert Straten, Niek Klein-Jan, Emiko Uchiyama, Ji Hye Jung
De middagsessie begint om 13.00 uur (o.a. Percussion Friends, Vincent Houdijk, Andrew Wiering. 
Het slotconcert begint om 15.00 uur: Temko speelt Darkness Rises. Sinds haar eerste performance op festival November Music, laat TEMKO een diepe indruk achter in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. In maart 2016 presenteerde de groep haar debuutalbum 'Darkness Rises', waarbij ze de 30-jarige reis van NASA's ruimte-sonde Pioneer 10 vertalen in 55 minuten muziek. ‘‘Minimal chamber metal’, zo omschrijft het kwartet haar pioneerswerk - een nieuw geluid dat altijd lijkt voort te komen uit ontmoetingen tussen diverse genres en disciplines. 

Bekijk het volledige programma van het Adams International Percussion Festival hier: www.adams-music.com/festival of download het blokkenschema voor de drie dagen door op het pdf-icoon bovenaan in de linkerkolom te klikken.

30 & 31 oktober - 1 november, Adams, Ittervoort