Notentip met Yoni Madar - video
Video bij de transcriptie van Mark Eeftens
Slagwerkkrant Plus 16-08-2017 09:08
In zijn vaste rubriek Notentip van Slagwerkkrant 201 (september-oktober 2017) verbaast Mark Eeftens zich over de onwaarschijnlijke onafhankelijkheid van Youtube-drumfenomeen Yoni Madar, en schrijft hij een van diens wonderbaarlijke grooves uit. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je de desbetreffende video bekijken.

 

Mark Eeftens staat niet snel perplex, maar als het zover is dan schieten de emoties ook meteen alle kanten op: van Zuid-Amerika tot Afrika tot outer space.

Yoni Madar

'Yoni Madar is niet normaal. Hij is het levende, drummende bewijs dat wezens van andere planeten inmiddels zijn geïnfiltreerd in het menselijk ras. Op Youtube doet hij voor hoe je een roffel van 5 met één hand op absurde snelheid kunt spelen: respectievelijk downstroke-bounce-upstroke-push-pull. Dan denk je nog: haha, dat kan hij natuurlijk alleen met rechts. No way. In dit filmpje doet hij het met links, maar da’s pas een kwart van de ellende. De rechterhand speelt het Afrikaanse abakwa-patroon op de ride. De bass speelt een soort boléro-figuur en het hihat trapt kwarten, achtereenvolgens dicht en open. Volkomen absurd en met een robotachtige bijna machinale perfectie: uit niets blijkt dat Madar dit moeilijk vindt!'

Bekijk hier de video van Yoni Madar

 

Bekijk de rubriek met het notenwerk in Slagwerkkrant 201 (september-oktober 2017)