John 'JR' Robinson video's, hitplaylist en extra's

Extra's en links bij het interview in Slagwerkkrant 177

Slagwerkkrant Plus 18-08-2013 12:08

John Robinson nodigde ons hoogstpersoonlijk uit voor een kijkje achter de schermen bij Barbra Streisand. Hoog tijd om bij te praten met 'the most recorded drummer in history! Natuurlijk hadden we weer veel meer materiaal dan we bij het interview in Slagwerkkrant 177, sept-okt 2013, kwijt konden. Hier vind je wat extra quotes, extra foto's en een link naar de sensationele player die Robinsdon op zijn eigen site zette, met een doorloop van de hits die hij inspeelde. Je gelooft niet wat je hoort!

Over jezelf terughoren op de radio:

 Ik weet nog wel dat ik toen ik net bij Rufus speelde ik niet kon wachten tot ik een keer op de radio zou zijn. Ik reed in mijn Camaro door Los Angeles, en dan reed ik de heuvels in zodat ik KJLH, het radiostation van Stevie Wonder zou kunnen ontvangen. Toen het eindelijk zover was dat die track voorbij kwam heb ik de auto langs de weg gezet met de stereo helemaal open en ik heb als een gek staan dansen. Nadat het met Michael Jackson zo ging lopen is dat natuurlijk veranderd. En tegenwoordig is dat nog net zo. Ik bedoel, zo'n track als Get Lucky, alsjeblieft zeg. Je wordt er mee doodgegooid. Het gebeurt regelmatig dat ik een nummer op de radio hoor, en dat ik weet dat ik het ben. Maar dat wil niet zeggen dat ik nog weet wie het is. Ik onthou altijd de song, of de groove, maar de artiest of de sessie? Die sessies waar gigantische hits uit zijn gekomen, of sessies waar de sfeer heel goed was, die onthou je wel.

Over zijn favoriete opnames:

Higher Love, van Steve Winwood. Dat is er wel eentje. Rock With You is ook wel bijzonder, omdat Quincy me daar vroeg een intro te verzinnen wat echt een klassieker zou worden. Tuurlijk joh, geen druk of zo. Change The World van Eric Clapton misschien, omdat het zo'n mooi liedje is. En We Are The World, da's niet zo'n bijzonder nummer, maar het is wel de best verkochtte single aller tijden. Zou ik een van die nummers meenemen naar een onbewoond eiland? Nee, ik denk het niet. Misschien Higher Love. Maar ik ga toch niet naar mezelf zitten luisteren.

Over zijn geschiedenis met John Good (oprichter en directeur DW-drums):

Ik ken John Good echt al jaren. Hij is zelfs nog technicus voor me geweest toen ik express yourself van Madonna inspeelde.  Ik heb samen met John en Jeff Porcaro in de jury van een drumwedstrijd gezeten waar Abe Laboriel Jr aan meedeed, en die was toen pas 15. Moet je nagaan!

Bekijk ook onze Youtube Playlist met wat interessante 'JR' videos:


Audioplayer met de hits die hij inspeelde
Robinson heeft zelf een mooie player op zijn website, waarin fragmenten voorbijkomen van de wereldhits die hij inspeelde. Ga naar www.johnjrrobinson.com en klik door naar de tweede track in de player links en gelooft je eigen oren niet. 

Bekijk op Allmusic.com de discografie van de 669 albums die daar vermeld staan. Klik hier.  

zoeken
zoeken