Jazz en world moeten terug op op NPO zenders: na protestmars is petitieboek aan Tweede Kamer aangeboden: dinsdag 27 juni 2023

Jazz en world moeten terug op op NPO zenders: na protestmars is petitieboek aan Tweede Kamer aangeboden: dinsdag 27 juni 2023

Petitieboek aangeboden aan Tweede Kamer

Eens waren er programma's waar jazz en world voorbijkwam op radio en tv, zoals Vrije Geluiden, Co Live, DWDD, en Matthijs Gaat Door. Nu is er alleen op de radio nog een themakanaal NPO Soul&Jazz, waar.....meer »»

Release van de week: Vintage Trouble - Heavy Hymnal

Vandaag verschenen: 23 juni 2023

Het vijfde album van Vintage Trouble is release van de week voor onze bladen Gitarist en Slagwerkkrant. Wie wil weten waarom, kan in principe volstaan met de eerste maten van openingstrack "Who Am I"......meer »»

Release van de week: Donny McCaslin - I Want More (met Mark Guiliana)

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

'De dingen worden behoorlijk anders als je in de wereld van David Bowie stapt', aldus Mark Guiliana in Slagwerkkrant, februari 2016, kort nadat Blackstar uitkwam en Bowie overleed. Bowie bezocht een j.....meer »»

Release van de week: Foo Fighters - But Here We Are

Vandaag verschenen: 2 juni 2023

'But Here We Are' is het eerste Foo-Fighters album sinds de volkomen onverwachte dood van drummer Taylor Hawkins. Dat zou een donkere schaduw over het album kunnen werpen, maar het album klinkt juist .....meer »»

Nieuw wereldrecord DeWolff

Snelste tijd van opnamen tot release vinyl

DeWolff heeft een nieuw wereldrecord op zijn naam staan. Het rocktrio nam op 1 juni het nummer 'Rosita' op, waarna er direct 500 exemplaren van geperst werden en naar Haarlemse platenzaken North End e.....meer »»

Frank Tontoh over zijn drumpartijen op de nieuwe ep van Sterlatone

Project van Ivo Witteveen en Dylan Alling

Vandaag, 19 mei 2023, is de derde track van de aanstaande nieuwe ep van Sterlatone gereleased, Fought An Angel. Eerdere singles waren Right Before Dawn en The Crown. De drie singles staan nu samen op .....meer »»

Release van de week: Arjen Lucassen's Supersonic Revolution - Golden Age Of Music

Vandaag verschenen: 19 mei 2023

Voor zijn nieuwe project Supersonic Revolution zoekt Arjen Lucassen het voor de verandering niet in grootse, gelaagde arrangementen. ‘Golden Age Of Music’ is zijn eerbetoon – met een knipoog –.....meer »»

Wild Romance brengt Shpritsz integraal

En een award voor Hollestelle

Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Sphritsz van Herman Brood & His Wild Romance werd uitgebracht en dat is een zeer goede reden voor The Wild Romance om dit album integraal uit te voeren tijdens de k.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken