Yorán Vroom’s Celebration for Eddy (6 oktober 2021)

Yorán Vroom’s Celebration for Eddy (6 oktober 2021)

Eddy Veldman 70 jaar (5 oktober 2021)

Morgen, op dinsdag 5 oktober 2021, wordt de zeer geliefde en gewaardeerde drummer/educator uit Amsterdam, Eddy Veldman, 70 jaar oud. De dag daarop, woensdag 6 oktober, is er een mooie tribute-avond in.....meer »»

100 drummers spelen Come Together voor 'Why Hunger?'

Briljant arrangement in schitterende montage voor het goede doel

Ringo Starr trapt af met zijn song Come Together, en 100 drummers en vele andere muzikanten volgen in een uitgebreid arrangement en een montage waarin allerlei stijlen voorbijkomen en elke drummer in .....meer »»

Deze zondag 3 oktober: Herfstfest on Tour in Eindhoven en Rotterdam

Voorafgaand aan Drumfestival Herfstfest zondag 10 oktober in Den Haag

Cesar Zuiderwijk, Koen Herfst, Joran Dijkstra en TikTok drummer Rens stappen deze zondag in de bus om twee 'Instores' te doen in de winkels van Keymusic in Rotterdam en Eindhoven. Keymusic is partner .....meer »»

Release van de week: Yes - The Quest

Vandaag verschenen: 1 oktober 2021

Een nieuw studio-album van Yes! Met vanzelfsprekend Alan White op drums. Hij is al vijf decennia lang de drummer van deze symfonische supermacht. In de komende editie van Slagwerkkrant een interview m.....meer »»

Ton Dijkman wint Humble Heroes Award 2021

Verkozen door collega-muzikanten

Op 28 september werd in TivoliVredenburg (Utrecht) bekend gemaakt dat Ton Dijkman winnaar is van de Humble Heroes Award 2021. Deze prijs is onderdeel van de verkiezingen voor de Zilveren en Gouden Not.....meer »»

Release van de Week: Wies - Het Is Een Wies

Vandaag verschenen - 17 september 2021

We zaten met smart te wachten op het debuut van dit fijne trio. Het Is Een Wies komt vandaag uit en we spraken met bassist Tobias over de afgelopen drie jaar, het opnemen en natuurlijk de gebruikte sp.....meer »»

Beats Op De Fiets - Mobiel, duurzaam en creatief

Marcel van Cleef en Chaya Handpans

In Slagwerkkant 225 (sep-okt 2021) openden wij nieuwsrubriek OPmaat met mooie foto's van Beats Op De Fiets, een cool initiatief van slagwerker Marcel van Cleef. Helaas sloop er in de tekst van het art.....meer »»

Apotheose Unmute Us met 50 muzikanten bij Matthijs Gaat door

Legendarische versie van Sly's Dance To The Music

Als het kabinet gisterenavond even de televisie aan gehad heeft is er geen ontkomen meer aan om dinsdag de boel open te gooien voor de culturele sector. Tienduizenden Unmute Us demonstranten in tien s.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken