Aanvraagperiode Steunfonds Muzikantendag geopend - tot 20 juni 2022

Aanvraagperiode Steunfonds Muzikantendag geopend - tot 20 juni 2022

Vraag 5000 euro aan voor creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk

Het was een mooi moment op de Muzikantendag, 7 mei in de Melkweg, toen Frank Janssen kon aankondigen dat Buma Cultuur en Muzikantendag de handen ineen hadden geslagen om de door het ministerie van OCW.....meer »»

Release van de week: Mavis Staples & Levon Helm - Carry Me Home

Vandaag verschenen: 20 mei 2022

Een album van een absolute drumheld: Levon Helm. De opnamen zijn uit 2011, dus meer dan 10 jaar oud, maar deze release is toch zeer de moeite waard, omdat het de laatste officiële opnamen zijn van de.....meer »»

Release van de week: The Pineapple Thief - Give It Back

Vandaag verschenen: 13 mei 2022

Dat is nog eens een leuke manier om je topnummers te re-releasen: je neemt ze gewoon opnieuw op, in nieuwe arrangementen en met een nieuwe drummer! De progrock-band bestaat al 23 jaar, maar kreeg met .....meer »»

Release van de week: Halestorm - Back From The Dead

Vandaag verschenen: 6 mei 2022

Amerikaanse metalrockband Halestorm bestaat al bijna 25 jaar en toch is dit pas hun vijfde studioalbum. Frontvrouw Lizzy Hale heeft een overtuigende stem die lekker in distortion kan schieten, maar oo.....meer »»

Release van de week: Rammstein - Zeit

Vandaag verschenen: 29 april 2022

Enige tijd gingen er geruchten dat het titelloze Rammstein-album uit 2019 de laatste zou zijn van de industriële metalgiganten uit Duitsland. Inmiddels is er in 'Zeit' verrassend snel een opvolger......meer »»

Klimaat: de muziekwereld slaat alarm

Maak kennis met Music Declares Emergency Nederland

Afgelopen vrijdag was het Earth Day, een van de driehonderdvijfenzestig dagen die alarm moeten slaan over de noodsituatie van het klimaat. Ook de muziekwereld laat van zich horen. De internationale or.....meer »»

Release van de week: Mell & Vintage Future - Break The Silence

Vandaag verschenen: 15 april 2022

Dit is het derde studioalbum van Mell & Vintage Future, de prettig eigenzinnige band van Melanie Jonk, Nico Brandsen en natuurlijk Ton Dijkman. Twaalf nieuwe tracks, waaronder de ingetogen single "Fro.....meer »»

Release van de Week: M ft. M - Marike Jager & Martijn Bosman

Vandaag verschenen - 8 april 2022

‘M ft. M’, aka superkrachten Marike Jager en Martijn Bosman brengen hun eerste EP uit. Aansluitend touren ze door het hele land. Afgelopen dinsdag was het duo bij ons de redactie voor de Aquarium .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken