Nieuwe trommel geïntroduceerd in Nederland

Nieuwe trommel geïntroduceerd in Nederland

Iedereen gaat tegenwoordig “retro” of zelfs ‘back to the roots’. Men ontdekt namelijk dat er vroeger meer kwaliteit werd gemaakt dan wel eens gedacht wordt. Zo zijn de oorspronkelijke tekeningen van d.....meer »»

De Staat wint VPRO's 3VOOR12 Award

Tim van Delft en band maken "beste Nederlandse album"

Rockband De Staat, met Tim van Delft op drums, heeft de 3VOOR12 Award van de VPRO gewonnen......meer »»

Phil Collins: "Mijn handen functioneren niet meer"

Rockster kan niet meer drummen door rugblessure

Phil Collins kan niet langer drummen of pianos spelen omdat hij last heeft van een pijnlijke rugblessure. Op de Genisis-website legt Phil uit dat één van zijn bovenste ruggewervels is verschoven......meer »»

Drumworld festival zondag 13 september

Angelo Crisci vervangt Jeremy Colson

Aanstaande zondag, 13 september, vindt het Adams Drumworld festival weer plaats in Ittervoort. Het programma kent een wijziging omdat Jeremy Colson (o.a. Steve Vai) heeft moeten afzeggen. Angelo Crisc.....meer »»

Op tour met Franklin Vanderbilt

Een dag backstage met de drummer van Lenny Kravitz

Franklin Vanderbilt, de in Chicago geboren drummer van Lenny Kravitz, heeft een groovende reputatie die er niet om liegt. Hij speelde met Chaka Khan, Stevie Wonder en gitaarheld Richie Kotzen. Sinds 2.....meer »»

Rock ‘n’ Roll Highschool gaat internationaal

Europese muziekindustrie onder de loep

Het nieuwe Rock ‘n’ Roll Highschool magazine ligt weer in de schappen, en dit keer niet alleen in Nederland. De derde editie van het magazine - dat ondertussen gerust een boekwerk mag worden genoemd -.....meer »»

Popronde trekt weer door Nederland

Preview in SugarFactory Amsterdam

Afgelopen weekend is de jaarlijkse Popronde weer van start gegaan, met een ‘preview’ in de SugarFactory in Amsterdam. De Popronde geeft beginnende bands en artiesten de kans om een nieuw publiek te be.....meer »»

Speedfest 4 weer gemeen, snel en smerig

Peter Pan Speedrock presenteert nieuwe namen voor eigen festival

New Bomb Turks, Triggerfinger, Valient Thorr, The Shavers en Gewapend Beton versterken de line-up van Speedfest 4. Het festival dat 28 november voor de vierde keer plaatsvindt wordt ook dit jaar weer .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken