Beyonce's Queen Cora Dunham Drumworld Festival

De groovster achter Prince, Maceo Parker en Beyonce op zondag 14 september bij Adams Drumworld in Ittervoort

Events 09-07-2014 17:07

Wil je groove? Dan kan je die krijgen. Van Cora Coleman Dunham aka Queen Cora Dunham, sinds twee jaar de stuwende kracht achter de concerten van Beyoncé, afkomstig uit de school van Prince. Ze is ze te horen op vier Prince-albums, waaronder het in 2006 verschenen 3121 en Lotus Flower uit 2009. Ze speelt ook op Soul Classics van Maceo Parker. Op zondag 14 september is ze ze de hotshot van het Drumworld Festival in Ittervoort. De dag ervoor, zaterdag 13 september, kan je je inschrijven voor een masterclass met haar.

Bij Adams Drumworld in Ittervoort is het de tweede zondag in september altijd Drumworld Festival. De eerste programma-items hebben we al eerder bekendgemaakt. De dag zal geopend worden door de winnaar van Drumtalent 2013, Mees Riechelman. Direct na zijn optreden zal de Hongaarse drummer Adam Markó van leer trekken. Hij is de meest gevraagde sessiedrummer van Hongarije, en boekte successen met zijn eigen band Special Providence.
Klik hier om  alles over die acts te lezen

Queen Cora Dunham
Nu eerst het grote nieuws dat Queen Cora Dunham naar Ittervoort komt op 14 september. Zoals veel Amerikaanse drummers heeft Queen Cora Dunham haar techniek bij een drumcorps opgedaan. En niet bij het minste corps: ze leidde jarenlang de marching sectie van de Howard University Thunder Machine.

Jeep
Eind jaren negentig ging Dunham meedoen aan de in de VS populaire drum-offs. Ze zegt: ‘Ik had een auto nodig om naar m’n gigs te kunnen rijden en de prijs was een Jeep Liberty. Na vijf keer meegedaan te hebben won ik! Ik heb de Jeep nog steeds!”

Powerdrummen
De gig bij Prince heeft haar groove gevormd. Funky on top! Bij Maceo Parker gaat ze juist wat meer achter in de groove hangen. Bij Beyoncé komt haar powerdrummen dubbel en dwars naar voren. Ze slaat ongenadig hard. Bekijk de videos op YouTube maar eens. Bijvoorbeeld die van de DRUM! Night 2012, of haar drumsolo bij de Beyoncé show. Aanrader is de dvd Kick Snare Hat: The Superstars Of Hip-Hop And R&B Drumming, waar ze de kneepjes van het groove-vak laat zien. Daarvan vind je ook wel een en ander op YouTube.

Clinic
Een clinic met Queen Cora is een belevenis. Vanuit haar andere achtergrond als motivator, presentator en documentairemaakster heeft ze veel ervaring opgedaan. Steeds zal het over de groove gaan: “The pocket is my job. All the other stuff is extra.” Een clinic om veel van te leren en niet te missen! Exclusieve première voor de Benelux!

Queen Cora Dunham speelt DW drums en Sabian cymbals. Ze gebruikt Remo vellen en Vic Firth stokken.    

Bestel je kaarten online

14-9 Drumworld Festival - tickets € 12,50
Bestel festivaltickets online. Klik hier.  

Masterclass Queen Cora Dunham
13-9 Masterclass - tickets € 55,-
Bestel masterclasstickets online. Klik hier.  

De Masterclass van Queen Cora Dunham vindt plaats op zaterdag 13 september tussen 10 en 4 volgens het volgende schema:10.00 bijeenkomst 10.30 start Masterclass 12.30 Lunch 13.45 start Masterclass 15.30 einde Masterclass 16.00 afscheid 

Video's

Drumsolo bij Beyoncé

Drum! Night 2012


 
Documentaire over Queen Cora

 

 

zoeken
zoeken