Knobsticker: diep, tot op de houtring
Groovend hout uit het woud van Cellid en Abmip
On Stage 18-12-2009 01:38
De twee houthakkers van Knobsticker komen uit Rek├žitsbonk. Een plaats onder, nabij of nergens in de buurt van Polen. Toch is hun nationaliteit er een die er niet toe doet. Niemand, zelfs zijzelf niet, weten wat hun oorsprong is, op 'the sound of wood' na dan. Knobsticker is een gezelschap van de twee initiatiefnemers Cellid en Abmip, die door Falco en Wim gevonden werden tijdens een vakantie in het Oostblok. Hun hond Jacqueline was er ook bij. De muziek van deze twee mannen heeft niets te maken met deze onzin. Die is hard, funky en vreselijk dansbaar groovend, net als de bomen in hun bos..Knobsticker uit de doeken
Slagwerkwereld.com had het eerste unieke, en vooral uitgebreide, interview met deze twee artiesten. Want, volgens de legende, hebben zij zichzelf nog nooit voor camera vertoond. En die schaamteloze eerste ervaring van twee totaal vrije vrienden zie je hieronder. Het interview met Cellid en Abmip is in twee delen. Het is meer hilarisch dan raar als je de live show al gezien hebt. De 'personen' in de Knobsticker-interviews zijn ook de leden van de band, of vrienden - bij Knobsticker kan alles voor de muziek. Alle personages zijn kenmerkend verschillend. Een ander dan het actuele karakter van de personages krijg je niet te zien of te spreken (ook niet achter de schermen). Een taak op zich voor deze twee muzikanten. Maar erg duidelijk als je het team achter de twee muzikanten door hebt, of gewoon de muziek van Knobsticker luistert.

Gevonden en geboren
In de video met Falco en Wim hoor je hoe Knobsticker spontaan gevonden werd. Hun hond Jacqueline legde in de bossen van Rekšitsbonk haar flapoor te luister naar wat 'ontwakende' bosgeluiden. Zo vond ze een muzikaal stel houthakkers, druk bezig met muziek en bomen. Meer belangrijk is dat de legende over deze twee mannen nu eindelijk eens uit de doeken gedaan wordt. Abmip en Cellid vertellen in twee delen hun verhaal in het meest slechte Engels dat je gehoord hebt. Falco en Wim leggen later uit wat Knobsticker nu eigenlijk is.
De laatste video is een compilatie van de cd presentatie van 'Forest Fruit' in EKKO in Utrecht. Behalve onze nieuwe vrienden zie je ook Benny Sings, Charlene, Master Surreal, Dean Tippet en vele anderen langskomen.

Knobsticker is een uniek concept, net zoals hun creatieve en stijlomvattende muziek waaraan ze hun geheel eigen dansbare draai geven. Na het bekijken van de onderstaande video's weet je exact wat we bedoelen.

video player


Ľ Meer muziek van Abmip en Cellid vind je op de releasepagina van 'Forest Fruit'
Ľ Knobstickers eerstvolgende grote showcase is op Noorderslag/EuroSonic in Groningen in januari 2010.

drummer links