Video's Pete Ray Biggin Drummer Live
Drummer Live 2009: 13 & 14 juni in Londen
On Stage 10-06-2009 00:54
Drummer Live 2009 vindt op 13 en 14 juni plaats in Londen. Voordat het festival begint besteden we aandacht aan de twee laatste drummers die in 2008 op het Britse slagwerkfestival speelden. In het laatste deel van onze verslaggeving gaat alle aandacht naar Jason Bonham. Nu focussen we ons eerst op Pete Ray Biggin. Hij behoort tot de meest gevraagde drummers in Engeland en heeft een zeer intensief werkrooster. Van enige vermoeidheid was echter niets te merken tijdens Pete Ray's optreden op DL 2008. Zijn grooves zitten vol power, energie en enthousiasme. En hij stopt niet voordat het publiek zich daar aan overgeeft en minimaal de voeten laat meetikken.Pete Ray Biggin komt oorspronkelijk uit Sheffield maar dook al snel diep in de professionele muziekscene van Londen. Nadat hij werkte met acts als Cameo en Incognito volgden Mark Ronson, Amy Winehouse, Lily Allen, Robbie Williams, Sean Lennon en Adele. Onlangs was hij nog te zien in de video voor het nummer Valerie van Mark Ronson met Amy Winehouse. Alsof Pete Ray Biggin het niet druk genoeg heeft, leidt hij bovendien zijn eigen band Raiyn van de ene studio-opname naar het andere optreden.

Pete speelde op de tweede dag van Drummer Live. Slechts enkele uren daarvoor was hij uit Parijs teruggekeerd van een optreden met Incognito. Ondanks het gebrek aan slaap blies hij alle aanwezigen van hun sokken met solo's, breaks en onmogelijke fills die hij in razend tempo over heel de drumkit uitsmeerde.

Pete is een artiest die extreem veel kracht in zijn beats legt maar altijd de groove weet te bewaren. Het is een ervaring op zich om deze drummer aan het werk te zien. Met een bijna jongensachtig enthousiasme benadert hij iedere song. En ook al lijkt Pete soms zelf te vinden dat hij nog beter kan, de solo's en ritmes blijven immer strak uitgevoerd. Let vooral op die momenten in de video's.

Pete Ray Biggin is endorser van Tama, Sabian, Remo drumvellen, Protection Racket en Vic Firth drumsticks

Bekijk zijn video's hieronder en vergeet de foto's van dit snelle groovewonder niet op zijn artistpage op slagwerkwereld.com.

Video's Pete Ray Biggin Drummer Live

video player

DRUMMER LIVE 2009
Drummer Live! 2009 vindt 13 en 14 juni plaats in de Excel Docks in London, Engeland. Er traden enkele wijzigingen in het schema op, maar dit is het overzicht van alle artiesten die bevestigd zijn voor het festival dit jaar:

zaterdag 13 juni

  • Nick DVirgilio (Spocks Beard / Tears for Fears)
  • Cora Coleman (Prince) with Josh Dunham on bass
  • Steve Smith (Journey / Vital Information)

zondag 14 juni

  • Nicko McBrain (Iron Maiden) & Pete Lockett (Bjork, Robert Plant/Jarvis Cocker/Peter Gabriel)
  • Derrick McKenzie and Sola Akingbola (Jamiroquai)
  • Mark Richardson (Skunk Anansie)

Meer informatie over Drummer Live en de London International Music show vind je op www.londoninternationalmusicshow.com

drummer links