Chad Smith video's Drummer Live!

Een rel van een drumclinic

On Stage 28-12-2008 21:58

Toen Chad Smith aangekondigd werd als de afsluiter van de eerste dag van het Drummer Live! festival werd waarschijnlijk de wereldwijde fanclub van de Red Hot Chili Peppers geactiveerd. Niet alleen was het de eerste clinic ooit van de Peppers-drummer maar het werd meteen ook een historische clinic zoals de titel van dit artikel goed samenvat. Chad Smith is Rock 'n Roll ten top en geeft de vibe de kracht zoals het een rockster betaamd. En niet in het minst omdat de beveiliging het er flink van langs kreeg, omdat hij zijn fans netjes behandeld wilde zien.

Een introductie als deze zegt eigenlijk al meer dan een uitgebreid artikel. Chad Smith is een icoon en doet zijn naam eer aan. Zowel muzikaal en als persoon. Hij kent zijn rol - hij is een rocker - en dat maakt hem juist de artiest die hij is: geloofwaardig, open en 100% gedreven op zijn instrument en voor de muziek. In de video's zie je dan ook dat hij zonder de Chili Peppers in zijn eentje net zo makkelijk een paar duizend man 'gek' kan krijgen. Ondanks een stuntellige presentatie en, eerlijk is eerlijk, met weinig inhoud en vorm - we vergeven het hem direct, het was zijn eerste clinic - is deze drummer een blendermix van Rock, Roll, drums, groove en humor.

In de video's zie je hoe hij meespeelt met nummers van de Peppers en twee delen van zijn drumsolo - die zeer spectaculair genoemd mag worden. De laatste twee video's zijn kleine verrassingen, waar de laatste de chaos in de zaal laat zien die Chad achter zich liet toen de clinic was afgelopen. Grappig, maar geweldig op zijn minst. Omdat dit misschien wel nooit meer bij een drumclinic te zien zal zijn.

Chad Smith speelt: Pearl drums, Sabian Cymbals, Vater drumsticks en Remo drumheads.

Chad Smith videos Drummer Live!

video player
zoeken
zoeken