Rick Latham videointerview: "Go back to the basics"
Funkmeester komt met nieuwe dvd in 2009
On Stage 19-09-2008 01:47
Rick Latham was een van de artiesten die een clinic gaf op het vijfde Adams Drumworld-festival op 14 september 2008. De auteur van een van de meest beroemde drummethodes speelde inclusief bassist op het festival om zijn funky grooves nog meer aan te zetten. Slagwerkwereld.com vond het een goed moment om de dokter van Funk Drumming even aan de tand te voelen over zijn muzikale geschiedenis na het uitbrengen van zijn legendarische methode 'Advanced Funk Studies' en zijn huidige projecten.In het interview vertelt hij uitgebreid over zijn werk en zijn grote invloeden Buddy Rich en Louie Bellson ('It was all Jazz in those days'). Maar het beste nieuws is toch wel dat hij begin 2009 een nieuwe dvd uitbrengt in samenwerking met DW. De release heeft als titel 'All about the Groove', en dat is precies waar alles in het spel van Rick Latham om draait.

Een kleine greep uit Ricks releases
  • Advanced Funk Studies
  • Groove Doctors

  • Live and Loaded (Live at The Baked Potato) - klik de link onder dit artikel voor samples van de nummers
  • Advanced Funk Studies / Contemporary Drumset Techniques
    This 25th Anniversary edition DVD bevat de gehele originele video's van 'Advanced Funk Studies' en 'Contemporary Drumset Techniques'
  • Contemporary Drum Set Techniques (Boek met 4 cd's)
  • In 2009: 'All about the Groove'

Bekijk het hele interview ( 9 minuten) met Rick op de MEDIA-pagina van dit artikel. Over enkele weken publiceren we ook de video's en foto's van zijn clinic tijdens het Adams Drumworldfestival.

Rick Latham is endorser van: DW Drums, Evans Drum Heads, K&K Drum Triggers, Pro-Mark Drum Sticks, Istanbul (Mehmet) Cymbals, Pintech Electronics, Realfeel Practice Pads en Sennheiser Microphones.

drummer links