Ex Drummer

‘Waar was jij toen koning Boudewijn dood ging?’

On Stage 12-04-2007 17:27

Ex Drummer is Koen Mortier’s verfilming van het gelijknamige boek van de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans. Het verhaal gaat over een Belgisch bandje van het platteland vol mislukkelingen, die hun ‘handicap’ als grote kracht zien.

De zanger lispelt, de bassist kan zijn slagarm niet meer buigen en de gitarist is nagenoeg doof. Het doel van de band is om de lokale bandjeswedstrijd te winnen, maar daarvoor moeten ze wel een drummer hebben. Ze bellen daarvoor de bekende schrijver Dries, omdat ze hopen dat zijn roem de band omhoog kan helpen. Het handicap dat Dries aanvoert om bij de band te mogen drummen: “Ik kan niet drummen”. De band wordt omgedoopt tot The Feminists, omdat vier ‘gehandicapte’ bandleden volgens Dries even veel waard zijn als een stel feministen.

Wie denkt met een muziekfilm te maken te hebben heeft het mis. De film wordt wel versterkt door goed gekozen muziek. Ex Drummer kan beter gezien worden als een soort Vlaamse versie van Trainspotting. Druggebruik, geweld, verkrachtingen en seks worden continu van dichtbij in beeld gebracht. De komst van Dries bij de band zorgt voor onderlinge onrust, omdat hij zich ontpopt tot een gewetenloze, arrogante en agressieve man. Op de meest ongepaste momenten wil hij van mensen antwoord op de vraag: “Waar was jij toen koning Boudewijn dood ging?” De situatie in de band escaleert steeds verder. ‘Ex Drummer’ is een keiharde, rauwe film met humor, die op een originele manier gefilmd is en ondersteund wordt door sterke muziek. Geen must voor drummers, want er wordt bijna geen volledig ritme in geslagen, maar een sterke film voor liefhebbers van harde films als Trainspotting en Requiem For A Dream.

Bekijk de trailer alvast op www.exdrummer.com. Je vindt daar ook de zalen waar je Ex Drummer kunt gaan zien.
zoeken
zoeken