Musikmesse Frankfurt:: verslag dag 3

Zildjian wint belangrijkste mipa award

Merknieuws 08-04-2011 11:04

De redactie van Slagwerkkrant brengt op deze derde dag nogmaals productnieuws van de Musikmesse Frankfurt, alsmede een video van een wel heel bijzonder Nederlands product en de uitslag van de uitreiking van de Mipa awards. In de zomer-editie van Slagwerkkrant vind je straks het volledige verslag.

Musikmesse: druk, drukker, derde dag. Terwijl het buiten warmer is dan ooit om deze tijd van het jaar, is het in de Frankfurtse beurshallen zo mogelijk nog warmer. Want bomvol met mensen, en met een behoorlijk de pan uit rijzend volume.

Ludwig Centennial nieuwe versie
Ludwig toont in Frankfurt een restyling van de Centennial serie waarbij de 20” diepe bassdrums maken plaats voor Zep (26”x14”) en Rock (22”x18”) maten. Bij de Element en Epic serie zijn er veel nieuwe kleuren en ook bij de Keystone serie is er het nodige nieuws waaronder 4 extra kleuren, nieuwe drummaten en snaredrums. Carl Palmer, Joey Kramer en de van Discovery Channel bekende Corey Miller kregen hun eigen signature snaredrum.

Rhythm Tandem
Verrassend genoeg kwamen we in drumhal 3.0 een stand tegen waar Brabander Hub Rasker zijn Rhythm Tandem aan het publiek liet zien én horen. Een jaar of wat terug schreven we in Slagwerkkrant al over het prototype, en nu is er een goed werkend model, bestaande uit een controller en een pad verdeeld in vlakjes, waarop hi-hat of ridepartijen gecombineerd kunnen worden met baslijnen. Ja, dat is niet makkelijk voor te stellen, vandaar de video!

 

 

Zildjian wint belangrijkste mipa award
Voor het eerst in de geschiedenis van de mipa awards heeft een slagwerkproduct de award voor meest innovatieve product van het jaar gewonnen.
Jaarlijks loven de magazineredacties vanuit de hele wereld, waaronder Slagwerkkrant, mipa Awards uit aan de beste productintroducties van het afgelopen jaar. Wat betreft slagwerkproducten gingen gisteren de prijzen naar:
* Acoustic drums: DW Performance Drums
* Cymbals: Sabian Omni Cymbals
* Drum Hardware: Gibraltar ..
* Drumheads: Evans EC2 SST
* Drumsticks: Vic Firth Kinetic Force Sticks (weet niet zeker)
* Electronic Drums: Zildjian Gen16 Acoustic/Electric Cymbal System
* Percussion Instrument: Meinl Journey Djembes 

Gretsch USA Standard
Gretsch komt met een eenvoudiger uitvoering van de American Custom serie: de USA Standard. De drums zijn identiek aan de American Custom, en ook de finishes zijn uit die serie afkomstig. Het grootste verschil is echter dat er bij de USA Standard serie alleen keuze is uit een aantal vaste configuraties en kleuren. De USA Standard sets zijn anders dan de Custom sets ook uit voorraad leverbaar. De prijs van de Standard set is aanzienlijk lager dan die van de Custom sets. Een vierdelige ketelset gaat rond de 3000 euro kosten. 

Pearl percussie
Pearl heeft twee leuke nieuwe percussiegadgets: de Jingle Stick en de Cajon Clacker. De Jingle Stick bestaat uit twee stokken met tamboerijnschellen die in een v-vorm aan elkaar verbonden zijn. Daardoor kun je allerlei bijzondere patronen spelen die met een normale tamboerijn niet mogelijk zijn. De Cajón Clacker is een soort castagnet die je met klittenband aan een cajón vastzet. De Clacker geeft twee duidelijk verschillende klanken afhankelijk van waar je op het apparaatje slaat.

Yamaha e-kits
We maakten op dag 1 van de Messe al melding van de drie goedkopere e-kits die Yamaha aan het assortiment toevoegde. Klik hier. Daarboven zijn er nu twee nieuwe hoge middenklassers. De DTX-700K komt net onder de DTX-900 en 950K sets uit. Deze set heeft een nieuwe module met maar liefst 100mb aan ingebouwde samples en 64mb flashrom waar je eigen samples in kunt zetten. De drumpads hebben allemaal het siliconen slagoppervlak en de hihatpad werkt met een normaal hihatpedaal. De DTX750K heeft naast de nieuwe module nog betere drumpads, een extra bekkenpad en een beter rack.

zoeken
zoeken