Musikmesse Frankfurt: verslag dag 2

Al het productnieuws vers van de pers, inclusief videoreportage

Merknieuws 07-04-2011 20:04

De redactie van Slagwerkkrant kwam op de tweede dag van de Musikmesse Frankfurt weer allerlei moois tegen aan drums- en percussie. En elektronica, want op welke stand bleven we het langst hangen vandaag? Niet die van een slagwerkfabrikant... Lees het hieronder. Morgen volgt een derde nieuwsbericht in onze dagelijkse verslaggeving vanaf de Musikmesse in Frankfurt.

Tama Iron Cobra pedalen geüpdate en meer Tama beursnieuws
Tama heeft het nodige nieuws te melden op de Musikmesse. Opvallend is dat de Iron Cobra pedalen een update hebben gekregen. Het voetblad heeft een iets andere vorm en alle Iron Cobra bassdrum- en hihatpedalen hebben een andere kleurstelling gekregen.

Naast de in China gemaakte Starclassic Bubinga drums is er nu toch ook weer een in Japan gemaakte Starclassic Bubinga.

Van de Starclassic Performer is er een speciale limited edition met een opvallend ouderwetse 22”x16” bassdrum. De vijfdelige set met 10” en 12” tom, 16” floortom en 14” snaredrum is alleen verkrijgbaar in een Liquid Black Oyster laklaag.

Paiste
Paiste introduceert ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de 2002 serie twee speciale 40th Anniversary sets. De ‘classic’ set  bestaat uit een 20” ride, 18” crash en 14” Sound Edge hihat. Een 16” crash krijg je er gratis bij. De Medium set bestaat uit een 20” Medium ride, 18” Medium crash en een 14” Medium hihat en wordt geleverd met een gratis 16” Medium crash.

De Paiste Twenty serie wordt uitgebreid met een hele reeks nieuwe modellen. Zo zijn er 20” en 22” Full rides, 16”, 18” en 20” Full crashes en 14” Full Hats. Voor de metaldrummers valt er ook genoeg te beleven. Nieuw zijn de 20” en 22” Metal rides, 18”, 19” en 20” Metal crashes, 14” en 15” Metal Hats, een 10” Metal splash en een 18” Metal China. Aan de andere kant van het spectrum zijn er twee nieuwe modellen: een 10” Thin splash en een 18” Thin china.

Paiste's A&R-manager Christian Wenzel toonde voor onze videocamera de Full-bekkens.

video player

Sontronics
Het Engelse Sontronics komt met drie opvallende drummicrofoons. De DM-1T en DM-1S zijn kleinformaat condensatormicrofoons voor respectievelijk tom en snaredrum. De beide microfoons zijn speciaal ontwikkeld om de frequenties van toms en snaredrum accuraat weer te geven. Beide microfoons hebben een cardioïde richtingskarakteristiek en zijn voorzien van een -15db switch. De DM-1B is een grootmembraan condensatormicrofoon voor de bassdrum. De microfoon kan een geluidsdruk hebben tot 150 decibel en is daardoor ook geschikt voor basversterkers. De Sontronics microfoons worden geleverd met een microfoonmount en een stevige aluminium case.

Korg Wavedrum Mini
De Wavedrum van Korg behoeft geen introductie meer, maar of je dat instrument nou kent of niet, check de Mini-versie. Er zit een batterij in, je kunt er een hoofdtelefoon inpluggen maar er zit ook een speakertje in, dus je kunt meteen spelen.

Het mooiste aan het instrument is echter de sensor clip die je in de Wavedrum Mini plugt. Vervolgens is de plaats waar je de clip vastklemt deel van je instrument. Je kunt dus twee geluiden tegelijk produceren, op de Mini zelf, en in ons geval gewoon op het tafeltje waarop de Mini was geplaatst. Trommelen op tafel, wat wil je nog meer! In de Wavedrum Mini vind je 100 kant-en-klare sounds, 100 ritmepatronen om op mee te spelen of om als basis te gebruiken, 10 preset audio-effecten en een loopfunctie om met jezelf mee te jammen. Aanslaggevoeligheid is vanzelfsprekend, maar dat geldt ook voor het object waaraan de clip is bevestigd. Hoe ver je van de clip af speelt, maar ook hoe je het oppervlak bespeelt (open hand, vingers, vuist, noem maar op), het heeft allemaal effect op het geluid. Heerlijk trommelspeelgoed, kortom.

zoeken
zoeken