Tama introduceert de Speed Cobra

Supersnelle versie van het Iron Cobra pedaal

Merknieuws 05-07-2010 23:56

Tama maakte op de zomereditie van de Namm show de details bekend van een nieuwe, supersnelle versie van het Iron Cobra pedaal: de Speed Cobra. Dit nieuwe pedaal speelt nog lichter dan de originele Iron Cobra’s zonder dat je op de betrouwbaarheid hoeft in te leveren.

Een van de belangrijkste nieuwe features van het Speed Cobra pedaal is het zogenaamde fastball-lager. Waar Pearl bij de Demon Drive pedalen voor skateboardlagers koos tapt Tama uit een ander vaatje. De Fastball lagers werden namelijk eerder gebruikt in computer harddisks en ABS systemen van auto’s. Een ander opvallend onderdeel is het kettingwiel van de Speed Cobra. Die lijkt sprekend op het kettingwiel van de normale Iron Cobra maar hij is tot wel veertig procent lichter. De Projector klopper is ook nieuw. Het slagvlak van de klopper is een soort vilten driehoek die het vel op twee manieren kan raken: met de scherpere punt of met een van de vlakke kanten.

De Speed Cobra is er als enkel- en als dubbelpedaal. Prijzen zijn nog niet bekend. De pedalen zullen rond september in de winkel liggen. Zodra de pedalen beschikbaar zijn volgt een uitgebreide test.

Meer informatie vind je op: tamadrum.co.jp/speedcobra/
zoeken
zoeken