Meinl introduceert Symphonic en Marching bekkens

Duitsers verrassen met bekkens voor klassiek en hafabra

Merknieuws 18-11-2009 15:29

Meinl heeft een ijzersterke reputatie op het gebied van jazz-, pop- en rockbekkens. Afgelopen week verraste het Duitse merk echter iedereen met de introductie van Symphonic en Marching bekkens.

De Symphonic bekkens worden net als de Byzance serie gehamerd in Meinl’s Turkse fabriek en afgewerkt in Duitsland. Er zijn gepaarde bekkens verkrijgbaar in 18", 20" en 22" in drie verschillende diktes: thin, medium en heavy. Al deze bekkens zijn al in de fabriek voorzien van handvaten. Daarnaast zijn er zogenaamde ‘suspended’ bekkens in de maten 14", 16", 17", 18" en 20". De Symphonic bekkens zijn ontwikkeld samen met Jens Herz, de eerste percussionist bij het Bamberg Symphony Orchestra.

Naast de Symphonics introduceert Meinl twee lijnen met Marching bekkens. De student-lijn wordt gemaakt van een niet nader gespecificeerde brons- en messinglegering. Zowel de messing als de bronzen bekkens zijn er in sets van14" en 16". Ook deze worden in de fabriek voorzien van handvaten.
De ‘professional’ Marching bekkens zijn gemaakt van B10 en B12 bronslegeringen. In beide metaalsoorten zijn 16", 18" en 20" sets verkrijgbaar die net als de student-bekkens al meteen zijn voorzien van handvaten.

Meinl biedt op haar website natuurlijk uitgebreide informatie over deze cymbals: www.meinlcymbals.com
zoeken
zoeken