Ludwig Nate Smith Signature snaredrum

Uberhippe 'Waterbaby' voor de Ace of Aces

Merknieuws 14-12-2023 10:58

Nate Smith staat de laatste paar jaar geheel terecht in de schijnwerpers. Met zijn solo-werk en the Fearless Flyers geeft hij een heel eigen draai aan het begrip 'uberhippe grooves'. Daar hoort een eigen snaredrum bij, dachten ze bij Ludwig. Het resultaat is de 'Waterbaby' die nu in een heel beperkte oplage verkrijgbaar is.

Wereldwijd worden er slechts 200 van de Waterbaby snaredrums gemaakt, dus als je er een wilt hebben moet je snel zijn. 

De snaredrum heeft een 7 laags esdoorn ketel met draagranden onder een hoek van 45 graden. De ketel is afgewerkt in een Blue Imperial Coat finish die afhankelijk van het licht naar groen en naar blauw neigt.  De gegoten spanranden en de 10 doorlopende spanpijpen hebben een messing finish net als het P88 snarenmechaniek. Elk van de snaredrums heeft een speciale badge en is met de hand gesigneerd door Nate Smith zelf. De vellen zijn Evans G1 op de slagzijde en Evans 300 hazy op de resonanszijde. 

Volgens Smith is de snaredrum ontworpen om alles te doen wat hij van een snaredrum vraagt. Hij heeft een mooie crispy attack, veel snijkracht en een heldere warme toon. "Het is een veelzijdige snaredrum die je gewoon wilt gebruiken. Ik ben heel benieuwd wat iedereen er mee gaat doen" - aldus Smith zelf. 

Bekijk voor meer informatie over deze bijzondere trommel de onderstaande video, of check de website van Ludwig

zoeken
zoeken