Nieuwe K Custom Session Line Zildjian

Merknieuws 18-02-2004 22:05

Zildjian introduceert de nieuwe K Custom Session Line cymbals. Na jarenlange samenwerking met Steve Gadd liggen de bekkens eindelijk in de schappen. Aan de basis voor deze serie ligt Steve zijn 18" Ride die destijds door Armand Zildjian zelf is uitgezocht.

De Session Line bestaat uit 14" Hi-Hats, 16 en 18" crashes en -uiteraard- een 18" Ride. Voor Steve Gadd was het vooral belangrijk dat de Hi-Hats een goede 'chick' zouden laten horen. Dat is gelukt door gebruik te maken van een 'medium weight top' en een 'medium-thin bottom'. De crashes laten een mooi laag en donker geluid horen. Bij het maken van de Ride zijn zelfs nieuwe hammering-technieken gebruikt.

Waar Steve de tijd vandaan heeft gehaald om de serie te ontwikkelen lijkt vooralsnog een raadsel. Hij is de favoriete drummer van Eric Clapton, die hem daarom ook nog regelmatig laat opdraven. Daarnaast tourde en nam hij de afgelopen jaren cd's op met Paul Simon en James Taylor, waarmee hij vorig jaar nog twee keer Nederland aandeed (Carré en de Heineken Music Hall).

Meer informatie over de K Custom Session Line serie kun je lezen op Zildjian.com.

zoeken
zoeken