SlapDrum introduceert nieuw instrument

Merknieuws 07-04-2005 16:16

Het Californische bedrijf SlapDrum.com heeft een nieuw instrument toegevoegd aan de immer groeiende familie van SlapDrums. Het gaat om de SlapBoxx.

De SlapBoxx is gebaseerd op een nieuw concept van niemand minder dan Shawn Rivera, bekend van de succesvolle R&B-groep Az Yet. Chris Nissen, grondlegger en directeur van SlapDrum, maakte op basis hiervan een prototype dat beiden verder ontwikkelden.

Je kunt op de SlapBoxx spelen door licht op het gestemde vel te kloppen of te slaan met je vingertoppen, handpalmen, knokkels, polsen en ellebogen. Volgens de fabrikant heb je weinig ervaring nodig en haal je al snel mooie klanken uit het instrument:
"SlapBoxxing as its acoustic/ergonomic construction, allows players to easily achieve the widest range of tones available in any single acoustic drum."

De SlapBoxx heeft een groot bereik. Zo kun je er een basklank uit halen die maar liefst twee octaven onder de middel-c ligt. De middel-c is op een piano de c-toets die het meest in het midden ligt. Naarmate je dichter naar de randen van het oppervlakte toegaat tijdens het spelen, gaat de toon omhoog. Dat zorgt ervoor dat de creatieve mogelijkheden ruimschoots aanwezig zijn:

"Single finger strokes along the edges produce conga-esque tambours. Even the sidewalls are tuned to create a variety of rimshot or clave type knuckling effects. Unlike traditional cajones, which require a person to lean forward, (adding stress to your neck and back) SlapBoxx fits snugly in your lap to facilitate comfortable playing."

Meer informatie over dit bijzonder instrument, inclusief enkele geluidsfragmenten, vind je hier.

zoeken
zoeken