Pearl Hybrid Exotic Snaredrums

topklasse snaredrums van bijzondere materialen

Merknieuws 12-02-2014 06:02

Pearl introduceerde op de afgelopen Namm-show de Hybrid Exotic snaredrums; een reeks high-end snaredrums met ketels van bijzondere materiaalsoorten.

De eerste uit de reeks is de Vector Cast snaredrum; gemaakt van een kunststof die normaal gesproken wordt gebruikt voor de fabricage van de romp van een vliegtuig. Een dunne kunststof draad wordt meer dan honderd lagen dik over een metalen vorm gesponnen waardoor de ketel ontstaat. De klank heeft eigenschappen van zowel hout als metaal.

De Cast Aluminium kende je feitelijk al als Ultracast. De 3mm dikke gegoten aluminium ketel is hetzelfde gebleven, maar de finish en het ketelbeslag zijn net even anders.

De Kapur Fiberglass is iets bijzonders: hij bestaat uit zes lagen kapur hout met een binnenlaagje van fiberglas. Daarmee keert Pearl feitelijk terug naar de jaren '70 toen ze ook al drums met een binnenlaag van fiberglas maakten. Volgens Pearl combineert de trommel de donkere, warme klank van kapur met de high-end snijkracht van fiberglas.

De Hybrid Exotic snaredrums zijn uitgerust met Superhoop II spanranden, een SR-100 snarenmechaniek en zijn uitgerust met de nieuwe Spintight spanbouten. Deze Spintight spanbouten hebben een borgmoer die je met een speciale stemsleutel in een handomdraai vast kan zetten of los kunt draaien. 

De drie Hybrid Exotics zijn verkrijgbaar in 14"x5" en 14"x61/2". De Kapur Fiberglas variant is er ook in een 14"x8" exemplaar. De prijzen van de Hybrid Exotics zijn nog niet helemaal bekend, maar zullen afhankelijk van het model tussen de 720 en 1025 euro gaan liggen. 

zoeken
zoeken