NAMM 2014 - Dag 3 - Videoreportage met Meinl, Remo, Tama, Yamaha
En productnieuws van Zildjian en Roland
Merknieuws 25-01-2014 12:01
De zaterdag op de NAMM show staat meestal bol van de handtekeningensessies en je struikelt werkelijk waar over de bekende muzikanten. Na drie dagen beurs lijkt de naamgeving van zo'n evenement vooral op je voeten te slaan, maar er is nog genoeg te zien! We maakten weer een mooie video-impressie waarin we heel wat highlights voorbij laten komen: met onder meer productnieuws van Meinl, Yamaha, Remo en Tama.

In onze vorige berichten vanaf de NAMM show (zie Preview, Dag 1 en Dag 2) hebben we al veel laten zien van wat er getoond wordt op deze beurs. Natuurlijk vind je het heel uitgebreide verslag straks in Slagwerkkrant 180 (maart-april 2014), die op 16 februari bij de lezers in de bus ligt en even later in de winkel. Daarin ook een analyse van de tendenzen die we hebben waargenomen. Belangrijkste feit: er is een stortvloed aan nieuwe producten gelanceerd, heel veel meer dan vorig jaar op de NAMM. Wat  ijzonder in het oog sprong: de Ludwig Signet 105 drumset, die we in de aankomende Slagwerkkrant al testen, en de Kerope bekkens van Zildjian. 

Meinl toonde als gebruikelijk de grootste range aan nieuwe producten, zie de video hieronder, waarin we de Byzance rides laten zien. Verder gaan we langs de stands van Yamaha (Absolute Hybrid), Remo (handtekeningensessie) en Tama (nieuwe snaredrums). Onder de video nog veel meer productnieuws: Zildjian en Roland.Over de in de video getoonde snaredrums van Tama: het zijn drie heel zwarte Metalworks snaredrums waarbij zowel de ketel als het ketelbeslag zwart vernikkeld is. De snaredrums zijn voorzien van een Evans Black Chrome slagvel en dat maakt de donkere look helemaal af. Verkrijgbaar in 14"x6,5", 14"x5" en 14"x4" en heel, heel betaalbaar. 

Zildjian
Zildjian komt met de volgende stap bij de Gen-16 bekkens. De Buffed Bronze bekkens hebben dezelfde structuur als de normale Gen-16's en ze zijn dus net zo zacht. In tegenstelling tot de vorige Gen-16's zijn deze bekkens echter gemaakt van brons. Daarnaast hebben de cups een iets andere vorm gekregen en hebben ze een ander scheerpatroon. Dat alles levert een reeks bekkens op die warmer en donkerder klinkt dan de al bestaande Gen-16's. Vooralsnog verkrijgbaar in 12" splash, 14", 16" en 18" crash, 16" china, 18" crashride, 20" ride en 13" en 14" hihats. 

Roland
Roland gaat de strijd met het contactgeluid aan. De nieuwe Noise Eaters zijn ontwikkeld om te voorkomen dat je benedenburen mee kunnen genieten van je elektronische gedrum. De Noise Eaters zouden zo'n 75 procent van het contactgeluid absorberen. Zeker in het volle Nederland moet er heel wat afzetmarkt zijn voor zo'n product. Om de Noise Eaters te introduceren maakte Roland een hilarisch filmpje met Steve 'The Mad Drummer' Moore. Bekijk het hieronder.