NAMM 2014 - Dag 2 - met videoimpressie
Ook vandaag weer fris - met Zldjian, Vic Firth, Ludwig, Meinl en Yamaha
Merknieuws 24-01-2014 12:01
Op dag 2 zie je de eerste verlopen koppen van de avond ervoor rondlopen. Na de beurs gaat het feestje namelijk vrolijk verder in de omliggende hotels. Veel livemuziek, veel besloten feesten en vooral heel veel drank. Wij blijven fris om ook vandaag weer de nieuwste producten mee te pikken. Op Dag 2 bezochten we onder anderen de stands van Ludwig, Zildjian en Vic Firth en maakten daar onderstaande videoimpressie. Slagwerkkrant-redacteur Dennis Boxem begeleidt ons langs het productnieuws.

Onder de video vind je nieuws van Zildjian, Meinl en Yamaha beschreven. In de video maken we een tour langs de stands van Ludwig, Zildjian en Vic Firth.

 

Zildjian
Zildjian komt met een remake van de K Zildjian bekkens uit de jaren '50 en '60. Deze Kerope-serie heeft in ieder geval de looks van de originele K's uit die tijd, al zal de afwerking van de bekkens ongetwijfeld van een hoger niveau zijn. De bekkens werden ontwikkeld in samenwerking met drummer Zach Danziger. Hihats zijn er in 14" en 15", overige bekkens van 18" tot en met 22"'

Meinl percussie
Meinl lijkt ook dit jaar weer aan de haal te gaan met de prijs voor het meeste productnieuws. Op percussiegebied heeft het merk maar liefst 90 verschillende items. Van groot (zoals de nieuwe zwarte fibercraft conga's) tot medium (zoals de Slap Top Turbo cajón) en klein (zoals de Castanet Machine). De Slap Top Turbo cajón heeft ten opzichte van het origineel een extra klankgat voor meer projectie. De Castanet Machine bestaat uit twee pallisander castagnetten die op een houten basis zijn gemonteerd. Zo kun je ze met twee handen bespelen waardoor je razendsnelle patronen kunst slaan. 

Yamaha
Yamaha komt met een nieuwe versie van de Stage Custom. De set heeft volledig berken ketels waarbij de laagjes hout net als bij de Live Custom iets dikker zijn dan voorheen. De draagranden op de set zijn iets meer afgerond dan bij de vorige versie waardoor er beter contact is tussen vel en ketel. De spanbokken ken je nog uit de Absolute-serie. Ze zitten maar met een enkele schroef op de ketel vast en daardoor zitten er dus minder metaal op de ketel. Dat komt ook de klank weer ten goede. Ook nieuw is dat de toms nu ook leverbaar zijn in ondiepe maten.