NAMM 2014 Preview
Wat kunnen we verwachten op de beurs in L.A. 23-26 januari?
Merknieuws 21-01-2014 12:01
De redactie van Slagwerkkrant reist deze week af naar Anaheim, Californië om op de jaarlijkse NAMM show te ontdekken wat we dit jaar voor productnieuws kunnen verwachten. Nu al hebben een aantal fabrikanten losgelaten wat ze gaan brengen daar in L.A.. Lees daarover in dit artikel.
De komende dagen zal Slagwerkkrant je vanaf de NAMM show op de hoogte houden van al het nieuws dat we tegenkomen op de beurs.

Tama komt onder andere met een speciale cocktailkit in de Silverstar-serie: de Cocktail Jam. Deze extreem draagbare kit was in december al bij Slagwerkkrant in huis en in het komende nummer lees je dan ook al een test. Daarnaast viert Tama het 40-jarige jubileum met een re-release van alle toonaangevende snaredrums die het merk heeft gemaakt. Denk daarbij onder andere aan de originele berken Superstar en de G-class maple snaredrums, maar bijvoorbeeld ook de roemruchte Bell Brass die je hoort op Nirvana's Smells like teen spirit

Ludwig
Ludwig komt met een wel heel bijzonder concept. De Signet 105 is een betaalbare drumkit die je zelf in elkaar moet zetten. De ketels komen uit de Amerikaanse fabriek en doordat je zelf de spanbokken op de trommels te zetten bespaart het merk gigantisch op de transport- en montagekosten. Dat verschil merk je in de winkel. Officieel mogen we nog niets van de Signet laten zien, maar er zijn per ongeluk al een aantal sets bij de Amerikaanse winkelketen Guitar Center terechtgekomen. Die zie je op de foto hiernaast. 

Paiste
Paiste voegt hihats en crashes toe aan de Masters serie. Tot nu toe bestond die reeks uit 12 verschillende ridebekkens. Samen met Gregory Hutchinson en André Ceccarelli ontwikkelde het merk de Dark Crash (verkrijgbaar in 16", 18" en 20") en 14" en 15" dark hihats. De dunne bekkens hebben een donkere sound en een pittig gehamerd oppervlak.

Veel meer NAMM-nieuws lees je vanaf donderdag in ons dagelijkse verslag vanaf de beursvloer, evenals via twitter op @slagwerkkrant en onze facebookpagina.