Ginger Baker verkoopt drumkit

Cream reünie-kit voor 15.000 pond geveild

Merknieuws 17-12-2013 16:01

Update 20/12/2013: De drumkit van Baker is gisteren voor 15.000 pond (omgerekend 17,855 euro) geveild.

Wil je een exclusief cadeautje voor onder de kerstboom? Bied dan mee op de DW drumkit die Ginger Baker tijdens de laatste Cream reünie gebruikte.
In 2005 kwam het legendarische trio van Baker, Jack Bruce en Eric Clapton voor het laatst bij elkaar. Baker liet toen een DW Collectors kit samenstellen die bij zowel de reünie optredens in Engeland als de VS is gebruikt. Deze kit, die ook te zien en horen is op de live dvd Live at the Royal Albert Hall wordt nu geveild bij veilinghuis Bonhams.

De huidige eigenaar van de set is niemand minder dan Ginger Baker zelf. Baker heeft zich de afgelopen jaren flink in de nesten gewerkt. Na een langlopende rechtzaak tegen de Zuid Afrikaanse overheid moest hij een aantal jaren geleden noodgedwongen zijn ranch en polo-paarden verkopen waarna hij berooid terug naar Engeland vertrok. Sinds die tijd zit hij weer regelmatig achter de drumkit en toert hij met zijn eigen Ginger Baker Trio het land door. De verwachte opbrengst van de set is tussen de 15.000 en 20.000 pond. De veiling volgen en meebieden kan via de website van Bonhams: https://www.bonhams.com/auctions/20772/lot/304/

Bekijk hieronder het volledige Cream Reünie concert met de drumkit op youtube: 

zoeken
zoeken