Pearl Demonator pedalen geïntroduceerd

Met een knipoog naar de grote broer

Merknieuws 10-06-2013 06:06

Pearl introduceerde op de afgelopen muziekbeurzen het nieuwe Demonator pedaal. Een betaalbaar pedaal met een mooie knipoog naar de top-of-the-line Demon Drive pedalen.

De Demonator pedalen hebben een voetblad in de stijl van de Demon drive pedalen, Anders dan de toplijn is het voetblad niet te verstellen; je krijgt gewoon de langste versie die extra power en een wat vlotter spelgevoel geeft. Daarnaast heeft het pedaal een verstelbaar kettingwiel (cam), en een traploos verstelbare klopperhoek.

Stelveer
Op het enkelzijdige frame vind je een stelveer met de zogenaamde 'click-lock' vergrendeling zodat je veerspanning tijdens het spelen of transport nooit meer kan verlopen. De veer is daarnaast voorzien van een zogenaamde 'frictionless roller' waardoor hij soepeler en gelijkmatiger beweegt.  De dubbelzijdige klopper, met aan een kant kunststof en de andere kant vilt, heeft net als bij de Demon drive een control-core waardoor trilling van de klopper iets wordt gedempt. Dat merk je vooral bij lange avonden achter de drumkit. 

Enkel en twin
Het Demonator pedaal zit standaard bij de nieuwe 830 en 930 hardwarepaketten. Naast de enkele versie is er ook een twinpedaal leverbaar, en er is een ombouwset om van je enkele pedaal een twin te maken.

Bekijk hieronder de video van Casey Cooper die meer vertelt over de nieuwe Export drumkit en met name over het Demonator bassdrumpedaal. Meer informatie vind je op de Pearl-website 

zoeken
zoeken