Pearl Export terug van weggeweest

De terugkeer van een oude bekende

Merknieuws 15-08-2013 09:08

Jarenlang was de Pearl Export hét betrouwbare instapdrumstel. Niet voor niets staat de Export in al zijn varianten nog steeds bekend als het best verkochte drumstel aller tijden. Halverwege de jaren '90 had Pearl er al meer dan een miljoen verkocht. Na een paar jaar afwezigheid keert de naam nu weer terug in de catalogus.

De Pearl Export werd ooit in de markt gezet als een drumstel voor de beginner, In de loop der jaren werden de features steeds professioneler. Met de nieuwe Export mikt Pearl weer echt op de beginnende drummer, maar veel van de professionele features zijn bewaard gebleven.

Populier-mahonie
De nieuwe Export heeft 7,5 mm dikke ketels gemaakt van een populier-mahonie mix. De ketels zijn opgehangen in het nieuwe Opti-Loc geïsoleerde ophangsysteem en de set is voorzien van splinternieuwe hardware uit de 830 serie, inclusief het nieuwe Demonator bassdrumpedaal.

Configuraties
Er is keuze uit vier verschillende configuraties en daarbij kun je ook nog eens kiezen uit vijf verschillende kleuren bekleding. Ook nieuw is dat de set voor het eerst wordt geleverd inclusief bekkens: een 14" hihat, 16" crash en 20" ride uit Pearls eigen CX-200 serie.

Wil je meer weten over de nieuwe Export? Bekijk dan de onderstaande demovideo's van Pearl, of bezoek de Pearl-website. En in een van de volgende edities volgt natuurlijk een test in Slagwerkkrant.

 

 

zoeken
zoeken