Mandala Drum biedt volledige library aan

Meer dan 2000 drumsamples als gratis download

Merknieuws 09-11-2012 11:31

Mandala Drum heeft haar Virtual Brain (VB3) software, inclusief de volledige sound library met 600 gesamplede instrumenten beschikbaar gesteld als gratis download. De sound library was in eerste instantie te koop in combinatie met een Mandala Drum.

De library is naast de Mandala ook geschikt voor usb keyboards, elektronische drumkits en controllers van Roland of Yamaha en elke vorm van MIDI.
De volledige collectie met samples en de Virtual Brain software is te vinden op synesthesiacorp.com.

Medeoprichter Luke Henderson liet het volgende weten over deze keuze:

“We geven onze VB3 software en de sound library vrij omdat we willen dat mensen de kans krijgen om deel uit te maken van de Mandala gemeenschap, ongeacht of ze eigenaar van een Mandala Drum zijn of niet. We hebben muzikaliteit altijd boven alles gepromoot, en dit is een manier om het voor muzikanten makkelijker te maken."

Mandala uitvinder en medeoprichter Vince De Franco hint naar een mogelijke iOS app, een webwinkel met nieuwe HD sounds en leer- en oefen games.

“Het vrijgeven van onze VB3 software is een logische stap in het bereiken van muzikanten en artiesten. De Mandala Drum hardware van vandaag de dag is precies wat we in gedachten hadden toen we begonnen met werken aan de eerste versie in 2007. De software vrijgeven is de eerste stap in het uitbreiden en ondersteunen van ons Mandala ecosysteem.”

 

Over de Mandala

In 2000 richt Vince de Franco Synesthesia Corporation op waarna hij drummer Danny Carrey helpt bij opnames van de plaat Lateralus van Tool. Na de opnames van Lateralus ontwerpt De Franco de Mandala voor Carey.

De Mandala is in essentie een MIDI pad waarmee samples aangestuurd kunnen worden. Het oppervlak van de pad is ingedeeld in zones waardoor verschillende sounds gecreëerd kunnen worden. Je kunt de Mandala bijvoorbeeld als snaredrum instellen waarbij deze als een echte snare van midden tot de rand anders klinkt. De Mandala heeft 128 detectieringen van midden tot rand met 127 niveaus van aanslaggevoeligheid. Hiermee kunnen drummers bijvoorbeeld ook melodieuze partijen spelen of - zoals Carey - het geluid van een Indiase tabla voortbrengen.

 

De Mandala als snare:

 

De Mandala als melodieus instrument:

 

Danny Carey over de Mandala:

zoeken
zoeken