Musikmesse dag 2: Sonor, Tama en Drumcraft

Jojo Mayer's Perfect Balance pedaal

Merknieuws 22-03-2012 11:05

Het Slagwerkkrant-team struint de beursvloer van Musikmesse Frankfurt af op zoek naar vers productnieuws. We vonden vandaag onder meer de Tama Silverstar Custom Tamo Ash, het Sonor Perfect Balance pedaal, en de Drumcraft Series 7 en Lignum snaredrums.

Het verslag van Musikmesse dag 1 staat ook online! Klik hier om te lezen.

 

 

Tama Silverstar Custom Tamo Ash
Tama komt met een limited edition-finish op de Silverstar drums. De Silverstar Custom Tamo Ash is er in twee verschillende kleuren: Satin Black en Satin Amber. De sets bestaan uit een 22"x18" bassdrum, 10"x8" en 12"x9" toms, 14"x12" en 16"x14" floortoms en een 14"x51/2" snaredrum. Van beide sets zijn er in totaal slechts 20 verkrijgbaar.

Sonor Perfect Balance pedaal
Jojo Mayer sloopte al jarenlang bassdrumpedalen uit elkaar om vervolgens zelf uit de onderdelen een nieuwe te maken. Dat alles in een poging een perfect gebalanceerd pedaal te creëren. Met het eindresultaat ging hij naar Sonor en dat leverde het Perfect Balance bassdrumpedaal op: een licht spelend en uitermate slim pedaal dat een razendsnelle klopperrespons heeft. Het pedaal is met een enkele druk op de knop in te klappen en het heeft daarnaast een heel opvallende klem voor de spanrand. Meer informatie op www.jojopedal.com

Bekijk hieronder de video van Jojo Mayer over het Perfect Balance pedaal:

Drumcraft Series 7 en Lignum snaredrums
Drumcraft komt met een beklede versie van de Series 8 drums en noemt deze niet geheel verrassend de Series 7. De ketels zijn net als die van de Series 8 gemaakt van esdoorn. Er is keuze uit twee finishes: Liquid Chrome in combinatie met satijn finish hardware en Liquid Lava in combinatie met zwart vernikkelde hardware.

Ook nieuw is een reeks houten snaredrums die het merk onder de wat ongelukkig gekozen naam Lignum series op de markt brengt. De trommels hebben namelijk helemaal niets te maken met de bekende Belgische drumbouwer. De Drumcraft Lignum snaredrums zijn verkrijgbaar in eiken, berken, beuken en esdoorn.

zoeken
zoeken