Musikmesse: Sonor Preview: nieuwe cajons

Voor kids, professionals en als add-on

Merknieuws 16-03-2012 20:03

Aankomende week vindt de Musikmesse plaats in Frankfurt. Sonor presenteerde nu al wat nieuwigheden. Cajons zijn onverminderd populair en ook bij Sonor hebben ze dat goed in de gaten. Het merk komt nu met twee in Duitsland gemaakte series cajons.

Lees ook de Musikmesse-previews van de volgende producten in eerdere artikelen op deze Slagwerkwereld.com:
* Dream bekkens
* Premier snaredrums
* Paiste bekkens

De standaard cajon is er in drie verschillende maten. De Chico is de kleinste cajon die voornamelijk is ontworpen voor kinderen. De cajon heeft twee verschillende slagvlakken. De Mediano is een stukje groter en is wat meer all-round. De Grande is een grote cajon met een stevige basklank en een felle snareklank.

De Tineo en Listrado zijn twee professionele cajons met een aantal opvallende finish die regelrecht afkomstig is van de drumsets. De professionele cajons hebben een volle klank en hebben een wat meer traditionele constructie met gitaarsnaren tegen het slagvlak.

De Practice Everywhere Cajon pads zijn vierkante pads van ongeveer 25x25 centimeter gebaseerd op de twee high-end cajons. Zoals de naam al aangeeft kun je de pads heel gemakkelijk meenemen. Ze geven een redelijk hoge cajonklank die je prima als add-on of met brushes kunt gebruiken.

Musikmesse / Prolight + Sound
21 t/m 24 maart, Frankfurt

https://www.musikmesse.de/
https://www.prolight-sound.com/

Klik hier voor gratis app: Musikmesse Navigator

Klik hier voor gratis app Prolight + Sound Navigator voor iPhone/Android

zoeken
zoeken