Musikmesse: Premier en Dream Previews

Premier Aviation snares, Dream Cymbals en clinics van o.a. Todd Sucherman

Merknieuws 15-03-2012 20:03

Musikmesse en Prolight & Sound in Frankfurt, 's werelds grootste muziekbeurs, opent van 21 tot en met 24 maart weer haar deuren. In vier dagen zullen dan zo'n 75.000 bezoekers de beurshallen aandoen, om de 30.000 producten te komen bekijken en volop te netwerken. Slagwerkwereld.com en Slagwerkkrant gaan je de komende twee weken volop op de hoogte houden met previews van producten en verslagen vanaf de beurs.

In ons verslag van de NAMM show, in de Slagwerkkrant die nu in de winkel ligt, vind je op 7 pagina's alles wat op deze muziekbeurs in L.A. in januari is gelanceerd aan nieuwe producten. Ondertussen hebben de fabrikanten niet stilgezeten en komen de eerste nieuwtjes naar buiten over wat ze daar nieuw gaan brengen.

Premier lanceert Aviation snaredrums
Zo komt Premier met de Aviation snaredrums. Een drietal snares die zijn vernoemd naar de beroemde Engelse vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog: De Hurricane, Spitfire en Lancaster. Alledrie de snaredrums hebben 13mm dikke, 23 laags ketels die zijn opgebouwd uit 21 lagen berken met een binnen en buitenlaag van eiken. 

De spanbokken van de Aviation snares lijken op het middenstuk van een spitfire propellor en zijn gemaakt van verchroomd staal. De spanbouten zijn met een ABS-kunststof moertje te vergrendelen op de spanbok zodat je snaredrum minder snel ontstemt. 

De Hurricane is met 14"x5.25" de kleinste van de drie. De Spitfire is 14"x6,25" en de Lancaster is een stevige 14"x7,25". 

Dark Matter-serie van Dream Cymbals breidt uit
Dream Cymbals
heeft de succesvolle Dark Matter serie uitgebreid met een aantal modellen. De Dark Matters hebben een ontzettend complexe en donkere klank die ontstaat doordat het bekken tijdens het productieproces nog een tweede keer wordt verhit. 

Nieuw in de Dark Matter serie zijn een 16" en 18" crash, een 14" hihat, een extra zware 20" en 22" Moon ride en een 24" Small Bell Flat ride. 

Drumclinics tijdens de Musikmesse
Behalve dat je die dertigduizend producten kunt bekijken tijdens de Musikmesse is er ook genoeg te beleven aan de drumclinics, die vooral op de zaterdag plaatsvinden. Noteer vast: Jojo Mayer, Todd Sucherman, Curt Bisquera met band, Brian Tichy met leden van Whitesnake, Hakim Ludin, Mark Schulman, Hermann Koch en Marcel van Cleef.
Ook zijn er weer veel handtekeningsessies gepland met drummers als Nicko McBrain, Billy Cobham, Chester Thompson en Drumbassadors (René Creemers and Wim de Vries). 

Klik hier voor de Musikmesse Event Kalender, met alle clinics.

Musikmesse / Prolight + Sound
21 t/m 24 maart, Frankfurt
https://www.musikmesse.de/
https://www.prolight-sound.com/

Klik hier voor gratis app: Musikmesse Navigator.
Klik hier voor gratis app Prolight + Sound Navigator voor iPhone/Android.

 

zoeken
zoeken