Gretsch introduceert de Brooklyn-serie

Nieuwe, in Amerika gemaakte drumset

Merknieuws 08-03-2012 09:03

Gretsch liet er op de afgelopen NAMM show en op de Pasic beurs al het een en ander van zien, maar de komende Musikmesse is de officiële Europese release van de Gretsch Brooklyn. Deze professionele drumkit wordt in dezelfde fabriek gemaakt als de USA Custom, maar heeft een aantal belangrijke verschillen.

De Brooklyn heeft een zeslaags ketel gemaakt van esdoorn en populierenhout. Daarmee is hij anders dan de klassieke Gretsch-ketel van esdoorn en gumhout, die het merk voor de USA Custom gebruikt. Die nieuwe ketel heeft volgens Gretsch een iets modernere sound met een wat steviger aanslag. De ketels van de Brooklyn sets zijn ook iets minder groot dan die van de USA Customs, waardoor de trommelswat gemakkelijker te stemmen zijn.

Ook opvallend zijn de nieuwe 302 spanranden: een 3 millimeter dikke spanrand die aan de bovenkant niet omgevouwen is. Toch hebben de nieuwe Brooklyns dankzij de klassiek ogende spanbokken, de karakteristieke ronde badge en natuurlijk de beroemde silver sealer aan de binnenkant van de ketel wél de klassieke Gretsch look.

Meer over de Gretsch Brooklyn lees je binnenkort in Slagwerkkrant. Tot die tijd kun je kijken naar onderstaande promotievideo, die Gretsch maakte met drummer Zach Danziger. 

zoeken
zoeken