Tweede dag NAMM show 2012

Ludwig, Mapex, Sonor en DW

Merknieuws 19-01-2012 13:01

De NAMM show in Anaheim, Los Angeles, is in volle gang. Ons team struint van 's ochtends vroeg tot einde middag het beursterrein af, om zich 's avonds in het concertgewoel te begeven. In dit artikel lichten we vast een tipje van de sluier op van de nieuwigheden die we deze tweede beursdag tegenkwamen.

We vervolgden op deze opnieuw zonnige dag onze ronde langs de duizenden stands op de jaarlijkse beurs. In de volgende editie van Slagwerkkrant brengen we het volledige verslag. Hier op Slagwerkwereld.com lichten we alvast een paar tipjes van de sluier op. Bekijk hier het eerste verslag met elektronische drums en cymbals van Roland, Nord, Meinl, en Zildjian. In dit tweede verslag laten we de akoestische drums aan bod komen, met nieuws van Ludwig, Sonor, Mapex en DW.

Ludwig presenteert nieuwe hardware
Ludwig heeft alle hardware vervangen. De nieuwe hardware range heet Atlas en bestaat uit drie series, variërend van betaalbaar tot professioneel. Opvallend daarbij is een serie flatbase standaards met grote vierkante rubberen doppen. Die doppen kun je op twee manieren aan de benen vastzetten. De ene flatbase standaard is daardoor iets hoger dan de andere, waardoor je ze toch heel dicht bij elkaar kunt plaatsen.


Mapex RetroSonic drums
Mapex komt ook dit jaar weer met een drumstel dat is gebaseerd op een van de snaredrums uit de Black Panther serie: De RetroSonic. Prachtige matgelakte ketels en alleen verkrijgbaar in een driedelige setup.


Sonor Prolite drums
Sonor heeft zowel de Delite als de S-Classix vervangen voor de Prolite, een set met dezelfde vintage maple ketels als de Delite en een vooralsnog beperkt aantal finishes. De Prolite heeft onder andere een verbeterde tomophanging die afgeleid is van de SQ-2 en een compleet opnieuw ontworpen snaredrummechaniek.


DW 40th Anniversary drumkit
DW heeft naast een aantal opvallende hardwarenieuwtjes een speciale limited edition 40th Aniversary drumkit met esdoorn ketels en een mooie Tamo Ash fineerlaag aan de buitenkant. Bij de Performance-serie is er een aantal nieuwe wraps en bij PDP ging de bezem door het aanbod. De meeste series werden gecancled en vervangen door twee nieuwe: Concept Birch en Concept Maple, met respectievelijk berken en esdoorn ketels.

zoeken
zoeken