NAMM show 2012 is begonnen: hier al het nieuws

Roland trapt af met perspresentatie

Merknieuws 18-01-2012 17:41

Roland heeft vanmiddag in L.A. met een perspresentatie het startsein voor de NAMM show gegeven. Vandaag was het preview day voor de pers en we zagen meteen ook nieuwtjes van Nord, Zildjian en Meinl.


Jaarlijks worden op de NAMM show in Anaheim, Los Angeles de nieuwe producten gepresenteerd die de muziekinstrumentfabrikanten in de afgelopen maanden hebben ontwikkeld. Hier vind je de eerste nieuwtjes die we tegenkamen, vers aangekomen op het beursterrein.

Allereerst werden we overvallen door een enorme Sabian bekkenboom, die zijn voltooiing naderde voordat de beurs officieel opengaat, morgen. Dat deed ons ook al watertandend uitzien naar aanstaande vrijdag wanneer Sabian haar traditionele SABIAN LIVE at the Sheraton Park presenteert met optredens van Virgil Donati met Allan Holdsworth, Jimmy Haslip en Dennis Hamm; Tony Royster Jr. and Friends; en een allstarformatie van Mike Portnoy, Billy Sheehan, Tony MacAlpine, en Derek Sherinian.
   
Roland pakt uit met nieuwe serie V-Drums
Tijdens haar perspresentatie vanmiddag introduceerde Roland de TD-30KV/TD-30K V-Pro-serie, die gebruik maakt van de SuperNATURAL-klanktechnologie: behaviour modeling en nieuwe sensortechnologie moeten resulteren in een instrument dat perfect reageert op de dynamiek in de speeltechniek van de drummer. Audio kan afgespeeld worden vanaf een usb-stick. De nieuwe V-Pro-serie heeft aparte modellen voor livegebruik (TD-30KV) en gebruik in de opnamestudio (TD-30K). 
Voor in de huiskamer is de HD-3 de nieuwste generatie 'simpele' elektronische drums; met hamerloos kickpedaal, zodat je de buren niet stoort!
Met de vernieuwde DT-1 drumsoftware kan elk type V-Drums op de computer (Mac/Windows) worden aangesloten. Voor interactieve drumlessen, op zicht leren spelen met het notatiescherm en je te vermaken met de drumspelletjes in het gamescherm.
https://www.rolandconnect.com/

Meinl Cymbals: 46 nieuwe producten
Meinl pakt traditioneel uit met nieuwe producten op de NAMM show. Alleen al aan de de cymbal-lijn worden deze show 46 producten toegevoegd. Daaronder veel nieuwe types in de Byzance-serie, waaronder Dark Raw Bell rides, Vintage crashes, de Brilliant Serpents hihat en de Jazz Big Apple ride. Verder onder meer de Classics Custom Extreme Metal hihat en de M-Series Fusion Medium rides. Als je deze link volgt, zie je hoe Meinl alle 46 nieuwe cymbals fraai op hun website vertoont.

De eerste drummachine van Nord: de Nord Drum
Met de kreet ‘the drums of the future come from the past’ kondigt het Zweedse Clavia, voorheen producent van het legendarische ddrum, de Nord Drum Virtual Analog Drum Synthesizer aan. Het gaat om een vierkanaals drumsynthesizer in een compacte desktopbehuizing. De Nord Drum maakt geen gebruik van sampling maar van een mix van (complexe) analoge golfvormen en diverse gekleurde ruisen bewerkt door filters. Via vier triggers ingangen kun je drumpads aansluiten. De Nord Drum is voorzien van midi-in/uit.
www.norddrum.com

Zildjian presenteert veel nieuwe cymbals
Ze hebben bepaald niet stilgezeten in de Amerikaanse Zildjian-fabrieken. Wat we in de gauwigheid voorbij zagen komen waren de volgende nieuwe types: twee K Custom Dark Complex rides, een A Custom 21" Anniversary ride, de K Custom Hybrid Trash Smash, K Constantinople 15”, 17” en 19” crashes, K Constaninople 20" Bounce ride en 22" Renaissance ride en de A Zildjian Pocket hihats.
https://www.zildjian.com/ 

Meer nieuws volgt hier de komende dagen.
Volg ons ook vanaf de NAMM show op Twitter! Klik hier.  

zoeken
zoeken