download (1)

Drumtalent 2011: Halve Finalisten zijn bekend

Halve Finales: 25 juni t/m 3 juli in Ittervoort, Diest, Roden en Den Haag

Slagwerkkrant Plus 17-06-2011 12:06

Op 11 september is er voor de achtste keer het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort. Daar zal voor het eerst de Finale plaatsvinden van Drumtalent 2011, een contest voor drummers tot en met 18 jaar, georganiseerd door Drumworld en Slagwerk-krant, met medewerking van Slagwerk-wereld.com, Adams Muziekcentrale, Hit It en Music Station. Uit bijna 80 kandidaten die een Youtube-video instuurden zijn 20 Halve Finalisten gekozen die op 4 locaties tussen 25 juni en 3 juli zullen strijden om de 4 Finaleplaatsen in september.

Natuurlijk was het niet makkelijk te kiezen tussen alle kandidaten die zich hadden ingeschreven voor Drumtalent 2011. De jury’s van Slagwerkkrant, Slagwerkwereld.com, Drumworld, Adams Muziekcentrale, Hit It, en Music Station bogen zich over bijna 80 Youtube-video’s van drummers tussen de 9 en 19 jaar.

Voor elke locatie selecteerden we vijf winnaars die tijdens de Halve Finales komen optreden voor publiek. De Halvefinalisten zullen op een vijfdelige kit spelen, die klaarstaat. Iedere kandidaat speelt mee met twee tracks die de organisatie kiest (en die je ruim van tevoren worden medegedeeld), én speelt een solo van maximaal vijf minuten.

Dus, Halve Finalisten: ga flink studeren en neem je fans mee om je aan te moedigen! Elke winnaar van een Halve Finale krijgt een Adams 8000 snaredrum ter waarde van € 432,- mee naar huis, plus een jaarabonnement Slagwerkkrant en een mooi pakket drum-dvd’s en lesboeken.

En dan is er de Finale, tijdens het altijd spectaculaire Drumworld Festival in Ittervoort. Opnieuw kiest een jury de winnaar. Die drummer mag zich Drumtalent 2011 noemen en gaat naar huis met een Adams 8000 drumset inclusief hardware, een prachtige Sabian bekkenset en een levenslang abonnement op Slagwerkkrant; dit alles ter waarde van maar liefst € 3.400,-. Er wordt ook een Publiekprijs uitgeloofd.

De jury bij de Halve Finale en de Finale bestaat steeds uit gerenommeerde drummers en vertegenwoordigers van de organisatie. Criteria waar de jury op oordeelt: techniek, groove, performance, originaliteit en entertainmentwaarde.

DE HALVE FINALISTEN PER LOCATIE
• Zaterdag 25 juni: 1ste Halve Finale
Adams Drumworld, Ittervoort (Limburg, NL), 14.00 uur
Joram Bemelmans
Tristan Bouwhuis
Thom Heusinkveld
Stijn van Oosten
Bas van Ravenhorst

• Zondag 26 juni: 2de Halve Finale
Adams Muziekcentrale, Diest (Vlaams-Brabant, B), 14.00 uur
Mitch Gerrits
Tim Koning
Jasper van Loy
Olivier Penu
Klaas de Somer

• Zaterdag 2 juli: 3de Halve Finale
Hit It, Roden (Groningen, NL), 14.00 uur
Patrick Bockling
Dirk Ornee
Mees Siderius
Mike van de Steeg
Alexander Vorsterman van Ooijen

• Zondag 3 juli: 4de Halve Finale
Musicon, Den Haag (Zuid-Holland, NL), 14.00 uur
Jelmer Gunnink
Simon Holscher
Bart Kuijpers
Boudewijn Lamper
Tim Tichelaar

 • Zondagmiddag 11 september: Finale, Adams Drumworld

Klik hier voor de playlist van de twintig Halve Finalisten.

zoeken
zoeken