Kim in Cool

Een uitgebreid programma boordevol muziekavontuur

Slagwerkkrant Plus 17-12-2009 23:57

Kim Weemhoff, Satori Society en Slagwerkkrant presenteren eenmalig 'Kim in Cool' Op zondag 10 januari 2010 presenteert Kim Weemhoff in Theater Cool in Heerhugowaard onder de titel 'Kim in Cool'. Een uitgebreid programma boordevol muziekavontuur. Met John Engels, Lars Nijman, Jan Kooper, Boi Akih, de presentatie van de nieuwe cd van Satori Society en o.v. special guest Candy Dulfer. De presentatie is in handen van niemand minder dan Mike Boddé.

Kim Weemhoff is al sinds jaar en dag medewerker van Slagwerkkrant. Hij schreef cursusseries en prachtige verhalen in de series De Keuken van Kim, De Zendo van Kim en De Doka van Kim, en hij presenteerde voor ons het slagwerkfestival The Big Bang. Maar bovenal is Kim Weemhoff natuurlijk drummer; al dertig jaar in het vak inmiddels. Hij wilde dat vieren. Het feit dat hij ook nog eens vijftig wordt en de debuut-cd van zijn groep Satori Society graag wilde presenteren, bracht hem ertoe een datum te prikken in een schitterend theater in Noord-Holland, om daar een avondvullend, boeiend programma neer te zetten. Wij van Slagwerkkrant zagen zo’n avondje wel zitten, en geven er dan ook volop onze medewerking aan.

De kaartverkoop is al begonnen: www.coolheerhugowaard.nl/schouwburg of bel 072 534 7662.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben we uit Slagwerkkrant 27, juni 1988, een interview met Kim Weemhoff als pdf opp deze pagina geplaatst. Hij had toen net zijnn eerste tournee met Candy Dulfer achter de rug.

Satori Society
Kim Weemhoff heeft een enorme staat van dienst opgebouwd in de dertig jaar dat hij in het vak zit. Hij maakte een vliegende start met Diesel en Candy Dulfer, en heeft van daaruit ook een indrukwekkend aantal eigen projecten opgestart. Satori Society is het nieuwste project. In deze formatie speelt de crème de la crème van de Nederlandse jazz: bassist Udo Pannekeet, gitarist Wim Bronnenberg en saxofonist Tom Beek. Satori Society is de afsluiter van Kim in Cool, en de briljante cd van het kwartet wordt die avond gepresenteerd. De cd is release van de maand op Slagwerkwereld.com.

Three Generations Drumtrio
Om Weemhoffs jubileumdag in stijl te openen brengt hij een ode aan een van zijn voorbeelden. John Engels (74) werd jarenlang door lezers van Slagwerkkrant tot beste jazzdrummer van Nederland gekozen. Weemhoff speelt samen met Engels en nodigt daar zijn drumpupil Lars Nijman (15) bij uit. Nijman won in 2007 NCRV’s talentenjacht Bijna Beroemd en was op slag Nederlands bekendste drumtalent. Sindsdien heeft hij les van Kim Weemhoff. Deze drie generaties vormen samen het Three Generations Drumtrio.

Ichi-go ichi-e
In zijn band Sinister Project speelde Kim Weemhoff al met saxofonist Jan Kooper, die nu actief is als bandleider van Sister Sledge, sessiemuzikant (van Anouk tot Doe Maar), en filmmuziekcomponist Weemhoff en Kooper spelen stukken van hun komende duo-cd.

Boi Akih & Kim
Monica Akihary is misschien wel de meest ritmische zangeres van Nederland. Samen met gitarist Niels Brouwer vormt ze Boi Akih. Met deze avond Weemhoff als special guest! Boi Akih creëert op een organische manier een geheel eigen klankkleur waarin de oorspronkelijke muziek, mythologie en cultuur van de Molukken versmelt met hedendaagse geïmproviseerde muziek. Improvisatie is zonder meer het sleutelwoord bij Boi Akih.

Mike Boddé
Kim Weemhoff begeleidt Mike Boddé in zijn soloprogramma. Muzikaal cabaretier Boddé (bekend van Kopspijkers en de Mike & Thomas Show) is deze avond met zijn melodica gastspeler bij Satori Society, maar ook is hij de presentator van de avond. Hierbij zal de op een na leukste presentator van Nederland, Kim zelf, hem ongetwijfeld trachten af te troeven.

Kim Weemhoff – 50 jaar in het leven, 30 jaar in het vak

Satori Society en Slagwerkkrant presenteren
Kim in Cool

Eenmalig! Zondag 10 januari 2010, Theater Cool, Heerhugowaard

Programma

Vanaf 20.15 uur:
  • Three Generations Drumtrio: Kim Weemhoff, John Engels, Lars Nijman
  • Ichi-Go Ichi-Ee
  • Boi Akih & Kim
  • Satori Society - cd-presentatie
    Kim Weemhoff - drums; Udo Pannekeet - bas; Wim Bronnenberg - gitaar;
    Tom Beek - sax. Special guest: Mike Boddé - melodica

    22.30 uur: Birthday Drinks - Kim 50

    Kim in Cool, Theater Cool, Coolplein 1, 1703 XC Heerhugowaard
    De kaartverkoop is begonnen: www.coolheerhugowaard.nl/schouwburg of bel 072 534 7662
    Kim in Cool is een samenwerkingsproject van Kim Weemhoff, Satori Society en Slagwerkkrant
  • zoeken
    zoeken