Tommy Aldridge - Drummerstalk interview door Oscar Kraal

Video bij het artikel in Slagwerkkrant 203, jan-feb 2018

Slagwerkkrant Plus 13-12-2017 17:12

In de jaren tachtig en negentig draaide Oscar Kraal zo ongeveer alle platen die Tommy Aldridge had ingespeeld volledig grijs. Nu, vlak voor Aldridge’s clinic op het Slagwerkkrant Podium bij Drumland, deed Oscar Kraal een uitgebreid Drummerstalk-interview. Je leest het interview in Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018). Hier op Slagwerkkrant.nl kun je de uitgebreide videoreportage van het interview zien, met daarin veel passages die je niet in het Slagwerkkrant-interview terugleest. Kijken dus!

Slagwerkkrant Drummerstalk, powered by Yamaha; onder die titel maakt Oscar Kraal een serie video’s en interviews voor Slagwerkkrant. De aftrap deed hij op Aruba, tijdens het Caribbean Sea Jazz Festival, dat in september plaatsvond. In drie uitgebreide Drummerstalk on Tour-vlogs heeft hij september 2017 op Slagwerkkrant.nl verslag gedaan van zijn verblijf op Aruba. Kijk ze hier terug

Direct na zijn terugkeer uit Aruba, straight from Schiphol, ontmoet hij Tommy Aldridge bij Terpstra Drumland in Lijnden. 



Tommy Aldridge in Drummerstalk
Voorafgaand aan de clinic van Tommy Aldridge op het Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Drumland, 21 september 2017, deed Oscar Kraal zijn Drummerstalk-interview. 
 
Drummerstalk komt tot stand in nauwe samenwerking met Yamaha.

DE VIDEO!
Kijk hieronder naar het Drummerstalk-interview, waarin Tommy Aldridge (67) aan de hand van zijn bandhistorie en alle ups en downs die daar bij horen, uitgebreid ingaat op de businesskant van het muzikant zijn, enthousiast vertelt hoe hij drumboekjes onder zijn bed verstopte, een pleidooi doet voor rudiments, verhaalt over de schaduwzijde van beroemd zijn, en nog veel meer. 

Interview door Oscar Kraal
Video en montage door Paul Scheepmaker
Foto's door Dennis Boxem  
 

Oscar Kraal
drums & talks
Al voor zijn tiende drumde Oscar Kraal regelmatig in de band van zijn vader, die jazzgitarist was. Al na een paar van die optredens wist hij dat hij professioneel drummer wilde worden, en speelde hij in diverse hardrock- en metalbands. Op zijn zestiende begon hij les te nemen bij Drumschool Cleuver, en al gauw werd hij gevraagd zelf les te geven. Iets wat hij daar vele jaren deed. Zijn professionele carrière begon bij Rosa King & Upside Down. Met Candy Dulfer’s Funky Stuff tourde hij de hele wereld rond. Hij speelde ook bij Keith Caputo, Frank Boeijen en Postmen, en had zijn eigen band, Seven. Vervolgens speelde hij bij Anouk, The Dutch Eagles en Niels Geusebroek. Momenteel is Milow zijn vaste gig. Hij is tevens hoofdvakdocent en bandcoach op de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Interview in Slagwerkkrant 
Lees het interview met Tommy Aldridge in Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018). Geen abonnee? Geen probleem. Haal Slagwerkkrant bij je tijdschrifthandelaar of bestel 'm los bij ons. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten. Dit nummer kan je online bestellen tot 22 februari 2018. Ga naar: www.slagwerkkrant.nl/lees-slagwerkkrant  

 

 

zoeken
zoeken