Jimmy in de USA - met o.a. interviews Chris McHugh, Matt Billingslea, Jim Riley, Deitch en Moore

Extra's bij het artikel in SWK 193 door Jimmy van den Nieuwenhuizen

Slagwerkkrant Plus 15-04-2016 14:04

Twee weken uit het leven van Jimmy van den Nieuwenhuizen. Op zijn reis door de VS deed hij New York, New Orleans en vooral Nashville aan, zag hij concerten en studio’s, en sprak hij met topdrummers Jim Riley, Matt Billingslea, Chris McHugh, Adam Deitch en Stanton Moore. Exclusief voor Slagwerkkrant schreef hij een persoonlijk reisverslag. Zie Slagwerkkrant 193, mei-juni 2016. In dit Slagwerkkrant Plus artikel kunnen je video's van de geïnterviewde drummers zien, kun je luisteren naar de door Jimmy zelf geselecteerde 'Country Hits' afspeellijst en heeft Chris McHugh een playlist gemaakt met de belangrijkste invloeden op zijn spel. Jimmy maakte ook een video in Drum Paradise, Nashville. Tot slot: lees ook het archiefinterview met Jimmy van den Nieuwenhuizen uit 2014 (SWK182).

Jimmy interviewde tijdens zijn reis door de USA de volgende drummers in New York, Nashville en New Orleans:

• New York: Adam Deitch (John Scofield, Lettuce) 
• Nashville: Jim Riley (Rascall Flats, Mark Chesnutt); Matt Billingslea (Taylor Swift, Lady Antebellum); Chris McHugh (Keith Urban, Carrie Underwood)
• New Orleans: Stanton Moore (Galactic)

Ook sprak hij met Harry McCarthy van Drum Paradise. Hij levert, bouwt, onderhoudt en stalt de kits van de bekendste sessiedrummers van Nashville: 

‘Als Chris McHugh bijvoorbeeld een sessie in Blackbird heeft, gaan wij vroeg in de morgen al naar de studio. Wij bouwen een drumkit voor hem en brengen zo’n twintig van zijn snaredrums mee. We vervangen de vellen en stemmen alles, zodat hij meteen kan beginnen. Later halen we het weer op, checken we de instrumenten en doen we, indien nodig, het onderhoud.’

Jimmy maakte deze videobeelden in Drum Paradise. 


Bekijk hieronder videobeelden van de door Jimmy in Nashville geïnterviewde drummers. 

Matt Billingslea bij Taylor Swift 


Jim Riley live met Rascal Flatts


Drumeo drumles van Jim Riley 

 


Chris McHugh live met Keith Urban op het iTunes Festival (1 1/2 uur concert!)


Chris McHugh bij Sabian - interview en spel 

In de cursusrubriek Spelen in dezelfde Slagwerkkrant 193, mei-juni 2016, heeft Slagwerkkrant-redacteur Mark Eeftens, 9 grooves van Chris Mc Hugh uitgeschreven, die hij opnam met Billy Currington, Jerrod Niemann en de Doobie Brothers. Beluister de tracks hier:

 

Jimmy van den Nieuwenhuizen heeft ook zijn Spotify Playlist met ons gedeeld met daarin 186 van zijn favoriete Coutry Hits. Beluister ze hier: 

Tot slot: Chris McHugh maakte een afspeellijst voor ons, waarin hij zijn belangrijkste invloeden op zijn drumspel op een rijtje zet. Luister hier:

 

Lees het volledige artikel door Jimmy van den Nieuwenhuizen in Slagwerkkrant 193 (mei-juni 2016)!

Het interview dat Slagwerkkrant met Jimmy van den Nieuwenhuizen zelf deed in 2014 vind je als download bij dit artikel, zie de rechterkolom bovenin! 

zoeken
zoeken