Keith Carlock valt van de ene droomjob in de andere

Video's en extra's bij het interview in SWK 184

Slagwerkkrant Plus 19-10-2014 06:10

Keith Carlock kwam de afgelopen jaren al een paar maal voorbij in Slagwerkkrant, maar de New Yorkse drummer heeft dan ook keer op keer iets nieuws te vertellen. Of om in zijn eigen woorden te blijven; hij valt van de ene droomjob in de andere. De afgelopen maanden jongleerde hij tussen de drumkrukken van Toto en Steely Dan en deed hij een album van Christoper Cross. Wat hij de afgelopen jaren nog meer deed lees je in twee archiefinterviews, van zijn meest recente werk zochten we een paar mooie video's bij elkaar. In Slagwerkkrant 184, november-december 2014, vind je een nieuw interview van de hand van Jean-Paul Heck, ter gelegenheid van zijn clinic op 9 november op het mede door Slagwerkkrant georganiseerde workshopfestival Aan De Slag in Eindhoven, onderdeel van Tromp Percussion.

 Als nieuwe drummer van Toto heb je een paar grote schoenen te vullen. Stylistisch ligt Carlock dichter bij Jeff Porcaro dan bij Simon Phillips. Dat hoor je duidelijk terug op deze twee Toto klassiekers:  Stop Loving You (met drumsolo) en Hold The Line (Budokan, Japan 2014)

 Tijdens de Amerikaanse Toto tour werd Carlock vervangen door drummer Shannon Forrest. Carlock zelf was namelijk op pad met Steely Dan. Bekijk hier een drumsolo tijdens het nummer Josie 

 

Tot slot een video van iets meer dan een jaar geleden. Carlock met Mike Stern in Boedapest (2013)

 

 

 

zoeken
zoeken