Doe mee! Drumtalent 2013
Voor drummers tot en met 18 jaar - schrijf je in voor 15 mei.
Slagwerkkrant Plus 20-04-2013 15:04
Op zondag 8 september vindt voor de 10de keer het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort plaats. Daar zal de Finale gehouden worden van Drumtalent 2013, een contest voor drummers tot en met 18 jaar, georganiseerd door Drumworld en Slagwerkkrant, met medewerking van Slagwerkwereld.com, Adams Muziekcentrale, Hit It, en Music Station.
Wil je meedoen en doordringen tot de Finale van Drumtalent 2013 tijdens het Drumworldfestival in Ittervoort op 11 september? Mail dan uiterlijk 15 mei een link van een Youtube-video door naar drumtalent@slagwerkkrant.nl waarop je te zien en te horen bent! 

Een vakkundige jury beoordeelt de video’s en bepaalt welke 20 drummers tot en met 18 jaar geselecteerd worden voor de Halve Finales. Deze vinden eind juni plaats op vier locaties verspreid door de Benelux.
Per Halve Finale zijn er 5 deelnemende drummers; een daarvan wordt door de jury uitverkoren om naar de Finale te gaan.

En dan is er de Finale, tijdens het altijd spectaculaire Drummersfestival in Ittervoort. Opnieuw kiest een jury de winnaar. Die drummer mag zich Drumtalent 2013 noemen en gaat naar huis met mooi prijzenpakket, bestaande uit een Adams 8000 drumstel en een levenslang abonnement op Slagwerkkrant!

Spelregels

• Deelname tot en met 18 jaar (tijdens de Finale op 8 september mag je niet ouder dan 18 jaar zijn)
• Je doet mee als je uiterlijk 15 mei een e-mail stuurt aan drumtalent@slagwerkkrant.nl, met daarin de volgende gegevens:

- naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummers, geboortedatum, aantal jaar dat je drums speelt

- link naar een Youtube-video waarop je spelend te zien bent. Het mag een thuisopname zijn van bijvoorbeeld een solo, of een track waarbij je meespeelt, maar ook een liveregistratie van een optreden met je band; zolang je maar goed te zien en te horen bent, opdat de jury je spel kan beoordelen.

 - vermeld welke Halve Finale-locatie en -datum (zie onderaan) je voorkeur heeft. Houd de datum van die Halve Finale vrij in je agenda, evenals die van de Finale.

  • De jury die de inzendingen, de Halve Finales en de Finale beoordeelt, bestaat steeds uit gerenommeerde drummers en vertegenwoordigers van de organisatie. Criteria waar de jury op oordeelt: techniek, groove, performance, originaliteit, en entertainmentwaarde
  • In Slagwerkkrant juli-augustus, die verschijnt op 13 juni, worden de Halve Finalisten bekendgemaakt. De Halve Finales worden op een vijfdelige kit gespeeld. Iedere kandidaat speelt mee met twee tracks die de organisatie kiest (en die je ruim van tevoren worden medegedeeld), én speelt een solo van maximaal 5 minuten.
  • Tijdens de Finale spelen de vier finalisten eveneens op een vijfdelige kit. Iedere kandidaat speelt mee met één track die hij zelf mag uitkiezen, én speelt een solo van maximaal 5 minuten.

 
Data

• Vrijdag 19 april: start van de voorrondes via Youtube

• Woensdag 15 mei: sluitingsdatum Youtube-inzendingen
• Zaterdag 22 juni, 1ste Halve Finale, Adams Drumworld, Ittervoort (Limburg, NL), 14.00 uur
• Zondag 23 juni: 2de Halve Finale, België (plaats n.t.b.)
• Zaterdag 29 juni: 3de Halve Finale, Hit It, Roden (Groningen, NL), 14.00 uur
• Zondag 30 juni: 4de Halve Finale, Musicon, Den Haag (Zuid-Holland, NL), 14.00 uur

• Zondagmiddag 8 september: Finale, Adams Drumworld