Bram Hakkens in Sandlane Sessions
Het videoverslag
Slagwerkkrant Plus 15-06-2012 14:13
Op 14 mei vond de derde ronde plaats van de Sandlane Sessions in de Sandlane Recording Facilities in Rijen. Na Oscar Kraal en Hans Eijkenaar was het de beurt aan Bram Hakkens (The Kyteman Orchestra, GEM, Dazzled Kid, De Avonduren) om de deelnemers aan de clinic alle ins en outs uit de doeken te doen over zijn studio-ervaringen.

Bram Hakkens beantwoordde deze avond onder meer vragen over zijn dubbele opstelling en ietwat afwijkende bekkenmaten. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld de Meinl Byzance 17" Jazz Thin Crash en een Byzance Traditional Brilliant Thin Crash als hihat. Om over zijn steeds groter wordende rides en crashes nog maar te zwijgen.

Tijdens de clinic en de opnames stond de keuze van de microfoons per nummer centraal. In de control room werd daar na de pauze dieper op ingegaan. Bram en Maarten de Peijper van Sandlane vertelden alles over hoe je bepaalde sounds kunt creeeren met de verschillende microfoon opstellingen die deze avond gehanteerd werden.

In de drie video's -met drie nummers van De Avonduren- zie en hoor je hoe het ruimtelijke geluid optimaal benut wordt. Door de toms geen afzonderlijke microfoons te geven is Bram zijn voorkeurs-sound te horen: open, ruw en lekker vol.

video player

Vanaf september wordt er een nieuwe serie Sandlane Sessions ingezet. De eerste editie na de zomer is op 17 september met ex-Kane en New Cool Collective-drummer Joost Kroon. Klik hier om je in  te schrijven.

Sandlane Sessions is een project van Slagwerkkrant, Slagwerkwereld.com, Remo en Sandlane.

drummer links