C of E ontslaat drummer na ruzie over geld

Muzieknieuws 11-12-2004 14:37

Ronnie Popkema, drummer van de hardcoreband C of E, is na tien jaar dienst vertrokken. Het afscheid is niet harmonieus verlopen.

De achtergebleven groepsleden beschuldigen de drummer ervan de bandpot achterover te hebben gedrukt. Op hun (Engelstalige) website schrijven de muzikanten van C of E:
"After quiet al while of suspicions we most certainly can say that our drummer, who was a band member for 10 years, probably took money from the bands bank account without permission of the band. Until today he did not gave us the information we were asking for. This forced us to take action against him."

Gevraagd naar een reactie op deze aantijgingen verklaart Popkema:

"Ik had inderdaad de bandrekening onder mijn hoede. Die zou worden overgeboekt naar een van de andere bandleden. Dat heeft wat langer geduurd dan gepland, want ik ben nogal druk geweest en het had voor mij geen hoge prioriteit. De anderen zijn paranoïde geworden. Waar dat wantrouwen vandaan komt, weet ik niet. Ik heb het geld inderdaad nog steeds, al gaat het niet om € 3000,- zoals de andere C of E-leden suggereren. Zij hebben bezittingen van mij - waaronder mijn drumkit - in bezit, ik heb dat geld nog steeds. Een patstelling dus."

De drummer meent dat het lijkt op een echtscheiding, waarbij het afscheid na tien jaar samenwerking moeilijk valt.

Het vertrek valt middenin de plannen voor een tweede album. Voor die opnames is de bandpot ook bedoeld, zo verklaren de achtergebleven leden van C of E:

"While we were working hard on new material for a new cd, there was hardly any contact with our drummer. This began when we were asking about our financial situation."

Popkema ziet dat anders:

"Er waren wel plannen voor een tweede album, maar die stonden op een laag pitje. Het eind zat er dan ook al een poosje aan te komen. Niet alle leden hadden de groep zo hoog in het vaandel staan als in het begin. Ik heb de laatste tijd alle zakelijke belangen langs me heen laten gaan en was alleen compositorisch betrokken."

De drummer beaamt dat er de laatste tijd vrijwel geen contact is geweest met C of E en vindt het jammer dat de leden hun mening alleen nog maar online plaatsen en zich niet rechtstreeks tot hem richten.

Naast C of E speelde Popkema onder meer in de Kampense punkrockband Jeremy's. Hierin blijft hij wel drummer:

"Ik vind metal wel interessant om te spelen, maar heb meer gevoel bij punkrock. Ik heb ook geen enorme berg metalalbums in mijn platenkast. Jeremy's bestaat uit een club jonge, frisse muzikanten die er vol voor gaan. Hartstikke leuk."

zoeken
zoeken