Slagerij van Kampen speelt voor 200 miljoen mensen

Muzieknieuws 09-12-2004 20:12

Percussiegroep Slagerij van Kampen geeft op 29 en 30 december in Marbella, Spanje, tijdens de Free Kick Master 2004 een liveschow. Dit internationale voetbalevenement wordt wereldwijd door maar liefst 200 miljoen kijkers op televisie gevolgd.

Free Kick Master 2004 is een tweedaagse wedstrijd tussen 36 topvoetballers om te bepalen wie de beste vrijetrapspecialist is. Het evenement wordt onder meer uitgezonden in China, de Verenigde Staten, Japan, Brazilië, Zuid-Afrika, Italië, Spanje en Frankrijk.

Of Slagerij van Kampen ook stukken speelt van het laatst verschenen album "ID", is onbekend. Deze recente release kent een echte Slagerij van Kampen-sound: etnisch aandoende en elektronische stukken wisselen elkaar in rap tempo af. Complexe rockbeats meet wild tribe meet jazzbands meet Arabische sounds. In een woord: technorganic!

Het is de eerste CD waarop de nieuwe bezetting te horen zal zijn. De band bestaat op dit moment uit Boudine van Slobbe, Robin van Vliet (tevens co-producer en -mixer) en Johan Boere, Bente Olie en Gijsbert Zwart, in de studio aangevuld met oudgedienden Willem van Kruijsdijk en Mies Wilbrink in de rol van producer en componist.
zoeken
zoeken