Van Dik Hout op Night of the Proms

Muzieknieuws 28-08-2004 18:41

tijdens de Night of the Proms concerten in de Rotterdamse Ahoy' in november zal Van Dik Hout samen met het symfonieorkest Il Novecento een aantal van haar grootste hits uitvoeren.

Eerder begeleidde symfonieorkest Il Novecento artiesten als Andrea Bocelli (1997) en de IJslandse zangeres Björk (2001) tijdens hun Europese concerten.

Het is in 2004 tien jaar geleden dat drummer Louis de Wit en de rest van de band hun eerste officiële single uitbrachten. De band vindt het een eer om op Night of the Proms te spelen. Op de eigen website schrijven de muzikanten:

"Het is voor het eerst dat grote hits zoals "Stil In Mij" en "Alles Of Niets" onder begeleiding van een groot symfonieorkest te horen zullen zijn. De optredens op Night of the Proms zijn een waardige afsluiter van de jubileumtournee voordat de band na tien jaar succes een 'sabbatical year' inluidt."

Na 10 geweldige jaren van vele mooie optredens, 5 CD’s, Pinkpop, Lowlands, het jaarlijkse hoogtepunt Paradiso, een eindeloze hoeveelheid oefensessies, zilveren harpen, TMF awards en Edisons, gaan de heren als band even los van elkaar het leven leven, ze hebben ze onderling besloten.

Buitenlandse artiesten op de Night of the Proms 2004 zijn Joe Cocker, Shaggy en de Roemeense panfluiter Damian. Het spectakel vindt plaats van 18 tot en met 20, en van 23 tot en met 27 november 2004.

zoeken
zoeken