Drummers-wisseling bij Gorgoroth bevestigd

Muzieknieuws 22-04-2004 14:14

De Noorse black metalband Gorgoroth heeft het vertrek van drummer Kvitrafn officiëel bevestigd. "Persoonlijke redenen" liggen aan het vertrek ten grondslag.

Op de eigen website schrijven de overgebleven leden van Gorgoroth:
"[The] good news is that Frost (1349, Satyricon) has agreed to be the new drummer. He will start working together with Gorgoroth in the beginning of May, when the band starts an intensive rehearsing period with main focus on a new recording."

Omdat de band driftig in de oefenruimte aan de slag gaat met de nieuwe drummer, zullen live-optredens de komende maanden op een laag pitje komen te staan.

Ander recent nieuws omtrent de band: Gorgoroth is ontslagen van de verplichtingen bij het Duitse label Nuclear Blast. Beide partijen besloten het contract niet te verlengen. Gorgoroth heeft al wel aanbiedingen van andere platenlabels gehad, maar nog niet getekend en zit momenteel dus zonder label.

Begin februari 2004 trok Gorgoroth internationaal de aandacht met een optreden in Polen. Onderdeel van de stage-act vormden gespietste schapenkoppen en drie naakte en gemaskerde mensen aan een kruis. Zie ook het bijbehorende nieuwsbericht op Slagwerkwereld.

zoeken
zoeken